Ken De Fauw pakt 2 op 2 op de piste

Op zondag 1 december stond de tweede meeting van het pisteseizoen op het programma. Het bestond zoals vorige keer uit een omnium voor elites/beloften en een ploegkoers voor de open categorie. 
 
In het omnium kwamen Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start. 26 renners schreven zich in zodat er in 2 reeksen gereden werden. Sam en Valentijn zaten in reeks 1 en eindigden 7e en 8e in het eerste onderdeel, de scratch. In de afvalling maakte Sam een inschattingsfout waardoor hij er snel uitging met een 11e plaats. Valentijn liet zich iets later verschalken en eindigde 7e. Sam moest de kleine finale rijden en spaarde daarin vooral zijn krachten voor de ploegkoers. Valentijn reed zich in de finale, puntenkoers, voor de eerste keer in de kijker door samen met 3 anderen een bonusronde te nemen en in de voorlaatste en laatste sprint respectievelijk 1 en 2 punten te pakken. Door deze punten werd hij 2e in de finale en schoof hij nog op in het klassement naar de 6e plaats.
 
Het tweede luik van deze meeting bestond dus uit de ploegkoers. Er schreven zich 13 ploegen van 2 renners in met onder hen 4 renners van SVK en 1 toekomstig renner. Met Ken De Fauw aan de zijde van Nicky Cocquyt hadden we meteen de topfavoriet in onze rangen. Ken omdat hij de eerste meeting wist te winnen en Nicky omdat hij uit de zesdaagse van Gent kwam. Daarnaast traden Nick De Landtsheer, Sam en Valentijn in koppel met nieuwkomer Ruben Van Raepenbusch aan de start. 
 
Tijdens de wedstrijd waren de krachtsverhoudingen al snel duidelijk. De Fauw- Cocquyt toonden zich de snelste in 4 van de 6 sprints en werden verder nog twee keer 2e. Ze kregen nog fel weerwerk van aanstormende talenten De Vylder- Van Beethoven die een ronde moesten nemen om te kunnen winnen. Achter deze twee koppels waren Nick met zijn kompaan duidelijk zeker van de 3e plaats door in elke sprint punten te nemen. Sam en zijn partner wisten 4 punten te sprokkelen terwijl Valentijn met Ruben er 2 voor hun rekening namen. 
Onderweg lag het tempo heel hoog waardoor enkele koppels verliesronden aan de broek kregen en anderen geen punten konden nemen. 
 
1473863 1443958179157833 278159311 n copy
 Foto's: Winnaars Ploegkoers Nicky Coquyt en Ken De Fauw 
 
De Fauw - Cocquyt wonnen met ruim verschil deze ploegkoers waardoor Ken een 100% winst behaald in zijn ploegkoersen dit seizoen. Nick werd afgescheiden 3e voor Sam die door een goede laatste sprint 4e werd terwijl Ruben en Valentijn iets verder op de 6e plaats te vinden waren.
 
Weeral een succesvolle meeting voor SVK!
 

Eerste pistemeeting meteen eerste overwinning voor Ken De Fauw

Op zaterdag 16 november stond, met de Memorial Dimitri De Fauw, de eerste pistemeeting voor Elites en U23 op het programma. Bij veel renners geldt dit als laatstste test voor de zesdaagse van Gent, maar voor onze jongens is het meteen een goede waardemeter voor de staat waarin de conditie verkeert. In het omnium kwamen Geoffrey Geysels, Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start.
Geoffrey en Valentijn betaalden nog wat leergeld terwijl Sam zich elk nummer meer voorin posteerde om met een 3e plaats in de puntenkoers te eindigen. 
 
1453508 1416154815285270 792380048 n
Foto: Rudy De Vylder
 
Nadien stond de ploegkoers op het programma. Daarin kwamen met Ken De Fauw, Nick De Landtsheer en weer Sam 3 SVK'ers aan de start. Ken De Fauw had zesdaagse-icoont Iljo Keisse aan zijn zijde en het was dan ook duidelijk wie hier torenhoog favoriet waren. 
Ken en Iljo zetten de anderen van meet af aan onder druk, wonnen de eerste tussensprint en namen niet veel later een bonusronde. Geen enkel koppel kon hen dit nadoen, dus zij waren voor half werdstrijd al vrij zeker van de overwinning. Toch toonde Ken nog even zijn snelle benen door met ruim verschil de laatste sprint op zijn naam te schrijven. Video Sprint
Nick, die tevens een van zijn laatste wedstrijden voor Steeds Vooraan betwist, nam de volle buit mee in tussensprint 3 en wist verder nog punten te sprokkelen om uiteindelijk op 1 punt van het podium te stranden.
Sam, die met een heel jong talent op pad was, eindigden nog verdienstelijk op de 6e plaats.
 
Proficiat met deze prachtige start van het pisteseizoen!
 
1467421 583810598334509 1876426828 n
Ken De Fauw met gelegenheidsploegmaat Iljo Keisse
Foto: Cannella Cycling
 

Prachtige ploegprestaties bekroond met een 1e, 2e en 3e plaats over 2 wedstrijddagen te Brasschaat

Naar jaarlijkse gewoonte staat het eerste weekend van augustus op zaterdag en zondag de wedstrijden in Brasschaat op het programma. Vorig jaar kwamen we er als ploeg heel sterk voor de dag met winst op zaterdag en twee 3e-plaatsen in totaal. Dit jaar beter doen was zo goed als onmogelijk, maar dat was in elk geval de ambitie!
 
1011707 431268376985857 362461465 n copy
 
Zaterdag kwamen 8 renners van SVK aan de start. Van bij het begin nemen zij het heft in handen en maken de koers hard. Het is dan ook niet verrassend dat bij de grote kopgroep 5 renners van Steeds Vooraan present tekenen. Eddy Van Acker kent vroeg in de wedstrijd pech op de kasseistrook met een lekke band en menig andere renners zullen hem volgen. Gelukkig blijven de andere SVK'ers hiervan bespaard en draaien zij de gashendel naar het einde van de wedstrijd nog wat meer open. 
Het is Sam die samen met een ijzersterke Jeroen Das iedereen het nakijken geeft op 5 ronden van het einde. Sam doet wat hij kan, maar tegen deze veelwinnaar was vandaag geen kruid gewassen zodat hij verdienstelijk als 2e eindigde. Valentijn liet tijdens de laatste ronde zijn metgezellen in de steek en snelde naar een 3e plaats. Iets later finishte Nick als 5e, Nico als 10e, Benny 17e en Ken De Fauw als 24e.
Sterk over de breedte, enkel de kers op de taart ontbreekt nog! 
 
Op zondag stond met 13 renners een nog groter aantal SVK'ers aan de start in Brasschaat. Net als gisteren bepaalde rood/wit het wedstrijdverloop met eerstejaars belofte Benny die samen met een kompaan de eerste ronden een 20-tal seconden voor het peloton bleven uitrijden. Nadien staken de andere renners hun kop ook nog aan het venster en uiteindelijk zijn het Leander, Nick en Valentijn die deel uitmaken van de definitieve ontsnapping van 11 die iets voor half koers wegrijden uit het peloton. Onder impuls van Valentijn ontstaat in de voorlaatste ronde een kopgroep van 3. 
In een millimetersprint haalt hij het voor Jef De Boek en Jeroen Das. Nick eindigt al in de vierde wedstrijd op rij 5e, Sam werd best of the rest met een 10e plaats kort gevolgd door een trio SVK'ers Benny, Leander en Steven respectievelijk op plaatsen 15, 16 en 17. Het sprintje van het overblijvende peloton voor de 21e plaats schreef Ken De Fauw op zijn naam. Een ander bewijs van het overwicht in deze wedstrijd is dat we met 7 renners bij de top-21 eindigen. "Kan het nog beter?", vragen wij ons af!
 
1147775 10201250556321497 149183714 o copy copy
Winst voor Valentijn na millimetersprint
 
Voor de beloften -en elitecategorie is het al de 23e podiumplaats van het seizoen en de 7e zege. Daarmee doen we nu al beter dan ons topseizoen 2012. Doe zo voort!
 

Nick De Landtsheer en Benny Verbeke winnen Dernycriterium Kontich

Op Zondag 7 juli nam een hele delegatie SVK'ers deel aan het dernycriterium in Kontich. Er werden twee reeksen gereden en dat was spek naar de bek van onze behendige sprinterstypes. Een van onze pistiers Nick De Landtsheer won reeks 2 en Benny Verbeke verbaasde door de eerste reeks op zijn naam te schrijven voor nog een snelle man van Kontich, Geoffrey Geysels!
 
Dit allemaal voor het oog van de sponsors en het thuispubliek. Het SVK-bestuur is trots!
 
1013069 10153127559685727 315754652 n
 
Winnaar reeks 2: Nick De Landtsheer
 
 
 
1072225 10201110500820936 949314259 o
 
Podium reeks 1: Benny Verbeke (midden), Geoffrey Geysels (links)
 
 

Tessa Zwaenepoel Belgisch Kampioene Mountainbike

Op 29 juni 2013 stond in Paal het het Belgisch Kampioenschap MTB voor de categorie miniemen en aspiranten op het menu.
Onze 12-jarige aspirante Tessa Zwaenepoel, die begin dit jaar al Belgisch Kampioene werd op de piste, bewees haar allround-capaciteiten door op het technische parcours in Paal de tegenstand op afstand te rijden en zo verdiend haar 3e Belgische titel op zak te steken. 
 
Tessa Zwaenepoel BK MTB 2013
Podium BK MTB te Paal
 
Bericht van de thuisbasis van Tessa eind juni:
"Vorig weekend reed Tessa haar zevende mountainbike wedstrijd dit seizoen.  De eerste zes had ze allen gewonnen maar vorige week verloor ze en werd tweede.
Geen pech, niks mee gemoeid, een ander gewoon beter. Geen probleem, een goede zaak zelfs maar een wat ongelukkig moment dat twijfels bracht amper één week voor het B.K.
 
Eén dag na het afsluiten van de lagere school evenwel, werd ze in Paal gisteren Belgisch Kampioene mountainbike! Op een zwaar klimmend en technisch parcours, een kolfje naar haar hand, kon ze de wedstrijd van meet af aan controleren en won met comfortabele voorsprong.
Dat ze haar beste MTB-wedstrijd ooit reed bewijst haar plaats tussen de jongens. Met een vertrek voor de meisjes achteraan en pas enkele seconden na dat van de jongens eindigde ze op een zevende plaats in totaal.
 
We zijn zeer blij met deze titel. Na BMX en ook al dit jaar de piste, is MTB nu de derde wielerdiscipline waarin Tessa BK wordt in toch wel sterk uiteenlopende nummers.
Wat nu nog volgt weer is twee weken de moeilijke switch naar het Europees kampioenschap BMX Dessel, want dat is heel andere koek."
 
Een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan! 
 

Meer artikelen...

Pagina 6 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud