Nick 2e en Sam 3e in Beigem-Grimbergen

Met Benny, Sam en Nick stonden in Beigem-Grimbergen 3 renners van Steeds Vooraan aan de start. Sam reed te Grimbergen in mei al eens een zilveren plek zodat hij de smaak hier al te pakken heeft.
Na een geanimeerde wedstrijd met veel ontsnappingspogingen kan Nick en Sam in een klein groepje wegrijden. Ronde na ronde wordt deze aangedikt om in de finale weer terug wat uitgedunt te geraken. Het wordt een sprint voor winst waarin een oppermachtige Tom Vermeiren het haalt voor Nick (2e) en Sam (3e). Onze eerstejaarsbelofte Benny graaide als 30e nog net een prijs mee zodat het in de breedte weer een succes werd voor de ploeg.
 
Het is altijd mooi om 2 pionnen op het podium te hebben, maar ook altijd een beetje zuur als het op plaatsen 2 en 3 is. Met deze prestaties mogen we absoluut niet klagen en de ploegleiding beseft dan ook in wat een luxesituatie we verkeren!
 
Het is al een fantastisch jaar geweest waarbij aan elke topuitslag eerst veel ploegspel aan vooraf gaat. Proficiat aan alle renners!
 
 
1015614 666392306708929 1882218994 o
 
Foto: Lindsy Beirnaert

Sam op zucht van winst in eigen Kontich

Op vrijdagavond 31 mei organiseert Steeds Vooraan naar jaarlijkse gewoonte een koers in Kontich. Net als vorig jaar kwamen veel renners van de eigen ploeg aan de start. Het was uiteindelijk Sam die weer met de goede vlucht mee weg was en in de laatste ronde zelf aan de haal ging voor de overwinning. Vijf renners kwamen terug aansluiten en in een heel langerekte sprint moest hij de duimen leggen tegen Tom Oerlemans.
 
Hij beschrijft het zelf als een gemiste kans, spijtig! Maar toch heel mooi 2e voor eigen volk. Tom De Feyter, Ken de Fauw en Benny Verbeke wisten zich met respectievelijk een 23e, 24e en 25e plaats in de top-30 te plaatsen.
 
 
8906792754 c7dfba3b40 o
 
 

Pauwel Verhulst 6e op het Belgisch kampioenschap Junioren

Pauwel Verhulst bewees met een overwinning en vele dichte ereplaatsen dat hij de laatste tijd goed op dreef was. Als enige SVK'er werd hij geslecteerd voor het BK in Tervuren. 
Hij reed een zeer attente wedstrijd en bij het ingaan van de slotronde maakt hij met enkele anderen de sprong naar de leiders zodat een kopgroep van 15 ontstaat. Daaruit ontsnappen 2 renners die de titel onderling bevechten. Na een chaotische slotkilometer waarin de wedstrijd nog een tijd werd geneutraliseerd ging hij naar een sprint met als inzet de bronzen medaille. 
Hij kwam er heel dichtbij en eindigde op een indrukwekkende 6e plaats. Een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan!
 
Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, uitslag en foto's raadpleeg The Cyclingsite
 
 

Podiumbeest Sam wint 2e wedstrijd in Waasmunster

Sam Van de Mieroop liet zich vorige week opvallen door 4 keer in 4 wedstrijden op het podium te eindigen. In Schoten, Kapelle Op Den Bos en Grimbergen eindigde hij telkens verdienstelijk op de 2e plaats terwijl hij deze podiumreeks in Waasmunster met de kers op de taart wist af te sluiten!
Naast de andere ploegmaten die het ploegspel voortreffelijk speelden, was het vooral ploegmakker Nick De Landtsheer die in deze mooie reeks telkens een belangrijke rol speelde. Zo zien we het graag!
 
Sam wint in Waasmunster
 

Tweede en derde plaats in 'Vaartkoers' te Schoten

In de wedstrijd met 'Open categorie' te Schoten kwamen een 10-tal SVK'ers aan de start. Van bij het begin kleurden zij de wedstrijd en als in 2 schuifjes een kopgroep van 8 gevormd wordt, zijn Sam, Nick en Valentijn van de partij. In het peloton zijn het de andere ploegmaten die de boel lam leggen zodat de voorsprong tot ruim 2 minuten oploopt.
 
Voorin wordt de finale vroeg geopend en het zijn Sam en de winnaar van vorig jaar, Jeroen Das, die in de laatste ronde iedereen het nakijken geven. In de sprint voor de overwinning moet Sam de duimen leggen voor Das. Valentijn schudt nog een sterke laatste km uit de benen en finisht als 3e iets voor het groepje van Nick die 5e eindigt.
In de pelotonsprint is het Leander die nipt geklopt wordt door Guy Smet en zo 10e eindigt, vlak voor een sterk opzettende Geoffrey die 12e wordt.
Andermaal een sterke teamprestatie, proficiat!
 
image1
 

Meer artikelen...

Pagina 7 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud