SVK naar Zuid-Amerika

Van 18 tot 26 augustus zullen 6 beloften en elite z.c. van Steeds Vooraan deelnemen aan de Zuid-Amerikaanse wedstrijd, "Tour de Guyane". Alle nieuwsberichten omtrent deze reis worden gepubliceerd op hun blog www.bloggen.be/svkinbuitenland

535800 3663992970369_1577432348_n_400x300

Veel leesplezier!

 

Kenny Willems 2e in Zelzate, Valentijn Lauwers andermaal 3e in Brasschaat

Kenny Willems is na de ronde van Luik weer sterk op dreef. In de wedstrijd van Zelzate (06/08) werd het een bloedstollende finale waarin Kenny met iemand in het wiel achter koploper en huidig zegekoning Bjorn De Decker aanging. Net voor de finishlijn kwam hij ter hoogte van het achterwiel zodat hij 2e werd. Spijtig van de gemiste kans, maar positief met de bevestiging van de sterke prestaties. Zijn broer Robby kon zijn kansen niet verdedigen, want hij kreeg al snel af te rekenen met materiaalpech. 

Uitslag_Zelzate_6_augustus.pdf

277882 472932049391127_1091552423_o_296x400_copyValentijn Lauwers stond na de ploegdemonstratie zaterdag, zondag terug op het 3e schavotje van het podium te Brasschaat. Deze keer werd het een sprint met 11 waarin Valentijn 3e werd, Sam Van De Mieroop net erachter 4e en Nico Thys 9e. De teller van podiumplaatsen in de categorie beloften en elite zonder contract staat nu op 17. Waar gaat dit eindigen?

Uitslag_Brasschaat_5_augustus.pdf

293003 370415239697897_1533564106_n

Winst voor jarige Nico Thys, ploegmaat Valentijn 3e

Jezelf bloemen cadeau doen op de dag van je verjaardag in je achtertuin zijn er niet veel gegeven. Voor de koers werd er nog om gelachen en het dan afwerken is grote klasse. 

8087 10151131732047700_234254108_n
Een kleine 50 renners stonden aan de start van de open koers in Brasschaat. Veel grote namen waaronder Guy Smet, Tom Vermeiren, Litouws kampioen Darius Dzervus en plaatselijk renner Jeroen Das die allen bewezen goed in vorm te zijn tekenden present.
Drie SVK'ers, Geoffrey, Nico en Valentijn lieten zich door al deze veelwinnaars niet uit hun lood slaan en trokken al van bij de start ten aanval. Met succes, want na de eerste ronde reden Valentijn en Nico vooruit samen met Jeroen Das die dit seizoen al goed was voor 7 overwinningen, maar toch geklopt werd door Kenny Willems in de sprint voor winst. Is het een voorteken?

Er werd goed rondgedraaid zodat de voorsprong al snel boven de minuut uitsteeg. Geoffrey had in het peloton de handen vol met het counteren van de tegenaanvallen, maar hij hield zijn werk voortreffelijk vol tot het einde om nog als 19e over de meet te bollen.

Vooraan ging het in sneltempo voort, de kasseistrook lag onze mannen duidelijk en hier liepen ze telkens veel tijd uit. Zo steeg de voorsprong tot boven de 3 minuten waardoor het nu zeker was dat de winnaar vooraan zat.

Met twee was het al bij al gemakkelijk om de concurrent schaakmat te zetten en na een steekspel de laatste ronde, kan Nico met een kleine bonus de laatste rechte lijn ingaan om met een bescheiden verschil te winnen. Valentijn wordt geklopt in de sprint voor de 2e plaats en krijgt de bronzen medaille.
Andermaal twee renners van het beloften en eliteteam van SVK op het podium. Het begint stilaan een (goede) gewoonte te worden..


Het SVK-team wenst Nico nog een gelukkige 23e verjaardag en een dikke proficiat met zijn eerste overwinning!

UitslagBrasschaat4augustus.pdf

Kenny Willems wint voor ploegmaat Sam Van De Mieroop

Overwinning Kenny_Willems_St-Kat-Waver_450x300

Kenny Willems wint zijn 2e wedstrijd van het jaar in thuishaven Sint-Katelijne-Waver na een sterke duorit met ploegmakker Sam tijdens een spannende laatste ronde.
Nadat SVK een ploegentijdrit reed om een kopgroep terug te halen waren het de twee bovenstaande renners die de schifting voerden zodat een koppelotonnetje met 4 SVK'ers ontstond.

Tijdens de laatste ronde kozen Kenny en Sam eieren voor hun geld en mede dankzij het afstoppingswerk van Dieter en Robby konden zij nipt vooruit blijven. Kenny won voor Sam en Dieter wist zich nog mooi als 4e te plaatsen terwijl Robby iets verder al juichend over de meet bolde.

Een ongezien ploegoverwicht omgezet in maximaal succes!

2e plaats in ploegentijdrit voor Beker van België

Vandaag behaalden onze beloften en elites de tweede plaats in de ploegentijdrit van Borlo tellende voor de Beker van België.
Daar deze prestatie springen ze van de 2e naar de 1e plaats in de tussenstand van de BVB.

TTT Borlo_350x263

Bart De Schutter, Dieter Stuyck, Geoffrey Geysels, Valentijn Lauwers, Tom De Feyter en Ken Smets waren de uitverkorenen voor de tijdrit. Ze lieten niets aan het toeval over en gingen, onder leiding van de ploegleiding, meermaals samen op pad met de tijdritfiets. Ook de 19km-lange omloop werd voordien verkend.

De opwarming was owv organisatorische redenen niet vlekkeloos verlopen zodat er toch wat twijfels waren voor de start. Na een moeizaam begin waarbij Tom meteen de rol leek te moeten lossen, keek de ploeg meteen tegen een tijdsachterstand op. Toch lieten onze jongens zich niet uit hun lood slaan en ze slaagden erin de boel terug goed te organiseren. Na de eerste ronde zetten Geoffrey en Ken zich op kant en boven alle verwachtingen in klokten ze met een 4e tussentijd. Iets te vroeg zaten ze dus nog met 4, maar het tempo leed er niet onder, integendeel. Ten opzichte van de andere ploegen konden ze nog versnellen om finaal als 2e over de finish te bollen.

Door dit resultaat staat SVK met 100 punten helemaal bovenaan de tussenstand van het ploegenklassement. De volgende wedstrijd wordt verreden daags na de ronde van Luik op zondag 22 juli te Beauraing. We sturen alvast onze beste ploeg naar deze zware wedstrijd!

Meer artikelen...

Pagina 11 van 17

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud