Sprinterke Online

Beste leden

Het nieuwe sprinterke staat online
Veel leesplezier

3de plaats Annelies Dom

Annelies Dom is zaterdag 30 juni 3de gewonnen in de wedstrijd te Steenokkerzeel.
71 dames kwamen aan de start van de wedstrijd, die over 82,5 km verreden zou worden.
Van in de eerste ronde wordt onder leiding van topsport en verschillende demarrages het tempo de hoogte in gejaagd.
Niet alleen het tempo maakt deze wedstrijd bijzonder lastig ook de felle wind zorgt al van in de eerste rondes voor slachtoffers.

Bij het ingaan van de 6de ronde kiest Annelies het hazenpad zij krijgt gezelschap van Anne Arnouts van het Kleo ladies team.
De verstandhouding is optimaal en de 2 bouwen beetje bij beetje hun voorsprong uit. Het peleton komt na komt na 2 ronden tot op 100 meter van het leidersduo. Annelies ziet hen komen en duwt nog eens extra op de trappers.
De jagers van het peleton kraken en Annelies en Anne bouwen een maximale voorsprong uit van 54 seconden.

Door de vele demarrages achter hen in het peleton slinkt hun voorsprong als sneeuw voor de zon.
Op 5 ronden van het einde worden zij gegrepen. Annelies neemt de tijd om 2 ronden te recuperen in het peleton. Op 3 ronden van het einde kiest zij opnieuw het hazenpad in het gezelschap van Else Belmans van Topsport Vlaanderen. Een halve ronde later krijgen zij het gezelschap van een buitenlandse renster namelijk Hogan Joanne. De 3 moeten blijven rijden om uit de greep van het steeds jagende peleton te blijven.

Voor Annelies begint het vele aanvalswerk zijn tol te eisen. De 3 gaan met een kleine voorsprong de laatste ronde in en de wedstrijd zal onder hen beslecht worden. Else Belmans wint deze spurt voor Joanne Hogan en Annelies. 5 seconden later wint Kelly Druyts de peleton spurt voor de 4de plaats.

Annelies was dan wel de sterkste in koers, maar het is niet altijd de sterkste die wint.

Proficiat met deze pracht prestatie!

Dames Elite te Zwevegem

Zondag 1 juli. De dames van Steeds Vooraan Kontich trekken richting zwevegem voor een wedstrijd van 85 km.
Ook vandaag speelt de wind weer een belangrijke rol. Vandaag staan er 51 vertrekkers aan de start voor 23 ronden.
Van in de eerste ronde wordt het tempo hoog gehouden. Na 3 ronden vormt er zich een ontsnapping van 3 rensters: Lensy Debboudt, Sofie De Vuyst en Latoya Brulee. De 3 rijden goed rond en nemen al snel een voorsprong van maximaal 50 seconden op het peleton.

Het lijkt erop dat de wedstrijd gereden is maar dan komen de rensters van het Sengers Ladies Team in actie. Zij stellen alles in het werk om de kloof opnieuw te dichten, ook Annelies doet haar duit in het zakje om de kloof met de leiders te verkleinen.
In de buik van het peleton peddelen Elke, Adeline en Mariska mee.
De 3 koplopers worden voorbij half wedstrijd ingelopen en vanaf dan barst de wedstrijd volledig open. Mariska moet onder het helse tempo en de felle wind het peleton laten rijden.

De volgende demmarage is er één van Emma Silverside en Sylvia Debboudt. Het lijkt er even op dat het peleton laat begaan, maar op 8 ronden van het einde ontstaat er achtervolgende groep van 3 rensters. Achter deze 3 is het peleton in 2 stukken gescheurd, met in deze groep Elke en Annelies. De koplopers worden bijgehaald en er ontstaat een kopgroep van 13 rensters, ideaal om met deze weersomstandigheden rond te draaien.
De omvangrijke kopgroep neem al snel afstand van het peleton.

Bij het ingaan van de laatste ronde demarreert Marijn De Vries van AA-drink uit de kopgroep, zij houdt met een kleine voorsprong stand tot aan de finishlijn. Annelies en Elke spurten zich met een respectievelijke 9de en 10de plaats de top 10 binnen.
Adeline heeft bij het ingaan van de laatste ronde nog een aanvalspoging geplaatst vanuit het peleton, ook zij wist stand te houden en behaald nog een mooie 14de plaats.

Met 3 steeds vooraaners bij de eerste 15 mogen we van een geslaagde koers spreken.
Proficiat voor de mooie resultaten

Pia geselecteerd voor wereldbeker wedstrijd

Onze Finse gastrenster Pia Pensari is door de Finse bond geselecteerd voor de Wereldbeker wedstrijd van 18 augustus in Zweden. Wij wensen haar alvast veel succes

Raboster Zeeuwsche Eilanden 14-16 juni

Elk jaar wordt de Raboster Zeeuwsche Eilanden Tour georganiseerd, Een UCI rittenwedstrijd voor dames Elite.
Na een eerste deelname vorige jaar stond ook dit jaar Steeds Vooraan aan de start van deze internationel wedstrijd

De eerste rit is steenvast een tijdrit, de tijdrit werd beslecht over een afstand van 5 km in en rond Middelburg. Niet minder dan 145 rensters gingen van start
Door de aanwezigheid van enkele tijdrit specialisten werden er scherpe tijden neer gezet. Maar onze vrouwelijke steeds vooraaners gingen deze strijd moedig aan.
Annelies reed een knappe tijd van 6:45 en eindigde hiermee op de 47ste plaats, zij moest slechts 27 seconden prijs geven op de winnares van de dag, de Nederlandse Iris Slappendel.
Elke en Sanne waren aan elkaar gewaagd een eindigden op de 110de en 113de plaats op 49 seconden.
Adeline reed een 136ste tijd en larisa sloot de klassering af met een 145ste plaats

Vrijdag 15 juni stond er een rit in lijn op het programma. Deze rit liep van Middelburg naar Vlissingen over een afstand van 105km.
Er werd meteen tempo gemaakt door het rabobank team om de gele trui van Iris Van Slappendel te verdedigen. Het eerste wedstrijd uur werd een gemiddelde gehaald van 43km/u. Het was dus noodzakelijk om attent vooraan te koersen.
Door het voortdurende hoge temp hadden de weinige ontsnappingen weinig kans, tot op 30 km van de finish Amy Cure solo in de aanval trekt. Het peleton zal bij het binnen rijden van Vlissingen spurten voor de 2de plaats. Annelies kan zich na een vermoeiende rit nog naar een mooie 30ste plaats spurten, onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne, en Adeline komen met verschillende kleinere peletonnetjes over de finish. Annelies schuift door haar 30ste plaats op naar een 39 ste plaats in het klassement. Larisa heeft de strijd moeten staken, maar toch een knappe prestatie van deze eerste jaars.

Dag 3 van deze internationale rittenwedstrijd. Niet de afstanden of het aantal koersdagen maken deze rittenwedstrijd zo zwaar, maar vooral de aanwezigheid van de sterke wind in Zeeland.
Vandaag staat de langste rit op het programma met maar liefst 131 km, deze rit gaat over de afsluitdek van de oosterschelde en de zeelandbrug.
het is ook nu weer belangrijk om heel de dag voorin te koersen. De wedstrijd wordt echter ontsiert door een massale valpartij, waar bij Sanne zelfs afgevoerd moest worden naar ziekenhuis, achter bleek dat zij er enkel met schaafwonden van af is gekomen. De wedstrijd jury beslist om de wedstrijd te neutraliseren en iedereen de kans te geven om terug te komen.
Ook vandaag wordt er verschikkelijk hard gereden, de verschillende aanvalspogingen worden onmiddelijke terug in de kiem gesmoord, door het peleton.
Het draait uit op een massaspurt, die met overmacht gewonnen wordt door Kirsten Wild. Door deze overwinning en bijhorende bonificaties is zij eindwinnares van deze raboster tour met 3 sec voorsprong op Amy Cure.
Annelies weet nog een knappe 26ste plaats te bemachtigen, een door deze plaats schijft zij op naar de 29ste plaats in de algemene ranking. Zij is tevens 5de belgische. Onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne en Adeline hebben door pech of grote achterstond de strijd moeten staken.

Alvast bedankt en proficiat voor de geleverde prestaties

Meer artikelen...

Pagina 13 van 17

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud