Knalprestatie Nieuwelingen te Muizen!

Op 27-05-2012 hebben Alfdan de Decker en Peter Bulcke voor een prestatie gezorgd waar eerder de beloften en junioren in geslaagd waren.

Ze zijn net als deze categorieën in dezelfde koers op 1 en 2 geëindigd. Namelijk een eerste plaats voor Peter en een tweede voor Alfdan.

Een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats!!! 

Overwinning Verbeke Benny

IMG 0285
Op 20/05/2012 hadden de junioren een gezamelijke wedstrijd in Borsbeek. Omdat er maar 31 vertrekkers aan de start stonden waren wij met onze 10 renners in overwicht. Reeds in de eerste ronde probeerde Wannes weg te geraken doch dit had echter geen succes. In de tweede ronde van de 14 kreeg een groep van 8 renners wel vrijgeleide. In deze groep 4 renners van Steeds Vooraan. Namelijk Brent, Toon, Pauwel en plaatselijke renner Benny. Deze groep draaide perfect rond, waardoor ze al vlug een voorsprong van een minuut bijeen fietste. Op 2 ronde van het einde was de achterstand echter zo groot dat het peleton uit koers werd genomen. Op ongeveer 2,5 km van het einde probeerde Brent nog weg te geraken. Ze kwamen echter terug en in de laatste 500m trok Brent dan de spurt maar aan voor Benny die dit prachtig afronde met een overwinning als gevolg en een welverdiende tweede plaats voor Pauwel. Brent werd nog zesde en Toon zevende. Dit was een knap staaltje van teamspirit! 

parcours verkenning Nieuwelingen

Op 19-05-2012 hadden we met 6 nieuwelingen, 4 aspiranten, 2 vaders en 2 begeleiders afgesproken om het parcours van de Interclub in Koksijde te gaan verkennen.

Om 9h verzamelden we aan het lokaal waar we rond kwart voor tien vertrokken voor een autorit van 1,5h. De weergoden waren ons goed gezind en we hadden een prachtige dag met ideaal fiets weer.

Na een vijftal maal de ronde van 7,8km gedaan te hebben en dus ook 5 maal Den Hoge Blekker besloten we om het niet te saai te maken van nog een ritje van 32km te doen rond Koksijde. Bij het afsluiten van dit ritje passeerden we den Hoge Blekker dus konden we het niet laten van deze nog eens te bedwingen.

Waar normaal de eindmeet ligt werd er dan ook gespurt en na 65km training zijn we dan met een voldaan gevoel en met uiteraard wat parcourkennis terug naar ons rennershome  gekeerd.

Een stralende zon gemotiveerde renners, wat moet een ploegleider zich nog meer wensen.

BEDANKT GASTEN!!!!!!!

Overwinning Kenny Willems in Kumtich - Tienen

474356 431227113561621_100000230081998_93207352_879301330_o_640x427

Nog geen week geleden spreidde Kenny zijn topvorm al eens tentoon en moest hij tevreden zijn met de 2e plaats. Vandaag stond er op de lastige omloop in Kumtich geen maat op en maakte hij het feilloos af in een sprint met 4. 

Weer heel wat rood/wit aan de start vandaag in Kumtich. Dat weerspiegelde zich ook in het aanvalswerk en elke keer als er een kopgroep werd gevormd, was SVK wel met 1 of 2 renners vertegenwoordigt. Even leek het erop dat een lange vlucht met 4 waaronder Sam en Valentijn het volledige wedstrijdverhaal ging kleuren, maar toch werd in schuifjes een kopgroep van 25 renners gevormd. Vier renners van Steeds Vooraan met Sam, Valentijn, Kenny en Robby Willems zijn mee. 

Valentijn gaat in de aanval met Simon Van Roy, maar na 3 ronden worden ze terug ingelopen. Sam probeert nadien nog verschillende keren weg te geraken op de talrijke klimmetjes, maar hem wordt geen ruimte gegeven. Het is Kenny die samen met ex-prof Benjamin Gourgue en een andere renner op de juiste moment vertrekken. Ze krijgen aanvankelijk niet veel ruimte, maar het doorzettingsvermogen van deze 3 haalde de bovenhand. 
Daarachter waren het de ploegmaten die de groep onder controle hield. Enkel de winnaar van Schoten afgelopen zondag, Jeroen Das, kon nog de sprong maken. Het bleef vooraan samen zodat ze met 4 de sprint aangingen. Er stond geen maat op onze eerstejaarsbelofte (!) Kenny die hiermee zijn eerste koers in de elite en beloftencategorie wint. Proficiat!

Sam reed in de laatste ronde nog weg met een groepje van 8e en werd 9e in totaal. Valentijn zette de sprint voor de 13e plaats naar zijn hand en Robby werd ook nog mooi 20e. Steven liet de overschot van het peloton nog achter zich en werd 34e. 
We hebben onze clubnaam vandaag weer alle eer aangedaan en het nog afgemaakt ook.

Topteam SVK, the sky is the limit!

Kumtich-Tienen_17-05-2012.pdf

Fotos HIER te bekijken

Geoffrey Geysels 3e in de Vaartkoers te Schoten

545920 326125617459705_158464544225814_792476_1272167483_n_300x200
In Schoten gingen 70 renners waaronder 10 met rood/witte santiniplunjes van start. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het een en al rood kleurde als er gekoerst moest worden.
Tijdens de eerste ronde al kiest Geoffrey het hazepad. Na twee ronden wordt hij bijgehaald door een groepje met daarbij Tom De Feyter en met 6 renners zetten ze de inspanning voort. In het peloton wordt even getwijfeld en de koplopers hebben al snel 2 minuten voorsprong.

Dat is het sein voor de andere ploegmaten om de koers achteraan open te breken en onder beukwerk van Sam, Valentijn en Nico ontstaat er een achtervolgend groepje met deze svk'ers. De voorsprong smelt als sneeuw voor de zon, maar wanneer nog een groepje met daarbij Nick en Jurgen aansluit, draait "de ketting" niet meer zo goed rond.
De koplopers met nog altijd Geoffrey en Tom kunnen strijden voor de zege. Het is klasbak Jeroen Das die kort gevolgd door Jurgen Van Trijp met de bloemen huiswaarts keert. Geoffrey die nog een sterke solo uit de benen schudt, neemt een prachtige 3e plaats in beslag en Tom wordt 5e.

Daarachter wordt ook nog fel gestreden voor de prijs van eerste achtervolger. Nadat er nog stevig gekoerst werd in de laatste ronde, gaat Sam alleen aan de haal en die zien ze niet meer terug zodat hij "the best of the rest" wordt met een 7e plaats. Nick volgt zijn voorbeeld en komt solo binnen als 8e. Valentijn regelt de sprint voor de 9e plaats waarin Nico 14e en Jurgen finaal 15e eindigen.

Een ploegleider die met zijn geluk geen blijf wist, want met 5 renners in de top-10 is echt wel een ongezien overwicht. Spijtig dat vandaag de kers op de taart ontbrak, maar het staat vast. Met deze ploeg komt die er nog zeker op!

Schoten13-05-2012.pdf

Meer artikelen...

Pagina 14 van 17

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud