Kenny Willems 2e in Walhain na een spannend slot!

469842 428380697179596_100000230081998_93200635_1270300157_o_640x427
Kenny Willems, die de laatste weken niet uit de top-10 weg te slagen is, werd op een selectieve omloop in Walhain knap 2e. Na een sterke wedstrijd laat hij zijn medevluchter, Guy Vanbroekhoven, in de laatste ronde ter plaatse. Hij lijkt solo op de zege af te stevenen, maar dat is buiten een noorderbuur gerekend die hem op de meet remonteert.
Heel spijtig dat de zege aan zijn neus voorbij ging! Het positieve eraan is dat zijn regelmaat op dit niveau hem nog wel zal belonen.
Doe zo voort!

Wailhain13-05-2012.pdf

Collectief succes in BVB Roeselare

Roeselare BVBb_4_450x300
Op zondag 22 april stond de eerste wedstrijd voor de beker van België voor Beloften en Elite z/c op het programma. Steeds Vooraan kwam aan de start met (op foto van links naar rechts) Steven Van Herck, Sam Van De Mieroop, Valentijn Lauwers, Kenny Willems, Robby Willems en Dieter Stuyck. Heel wat jong geweld die zeker hun mannetje kunnen staan in het 195-koppige peloton.

Het parcours bestond uit een grote omloop van 103km waarin 8 hellingen verscholen zaten met nadien 7 bochtige plaatselijke ronden van 9km door het centrum van Roeselare. De koers werd extra hard gemaakt door de helse weersomstandigheden en daar werden vooral onze Dieter en Steven het slachtoffer van. 
We hadden echter nog 4 sterke ijzers in het vuur die ieder hun neus aan het venster staken. Na de Kemmelberg ontstaat een kopgroep van 7 renners. Sam en Valentijn zien het gevaar en gaan met een groepje in de tegenaanval. Na 15km achtervolgen valt het peloton hen terug op de nek en valt het stil waardoor de vogels gaan vliegen zijn. 

Iedereen waagt zijn kans, maar door de defensieve koersstijl van sommige ploegen lijkt het allemaal op niets uit te draaien. Dat is echter het moment dat een achtervolgende groep richting koplopers rijdt. Kenny en Valentijn kunnen na lang achtervolgingswerk aansluiten en komen op 40km van de finish tot op 10 seconden van de leiders. Dat is het moment waarop de verstandhouding stokt en er terug gestreden dient te worden voor plaats 7. 
In de laatste ronde kan Valentijn zich nog afscheiden van de rest en pakt die 7e plaats. Kenny wordt na een sterke wedstrijd 20e, Sam die de grote groep nog net voorblijft 47e en Robby 55e. Dit levert ons een mooie 6e plaats op in het dagploegenklassement en een 4e plaats in de ploegenrangschikking van de BVB. Valentijn bekleedt daar individueel eveneens een 4e plaats.

Een uiterst tevreden ploegleiding reed terug huiswaarts. De volgende manche voor de BVB staat, met de GP E. De Wilde, gepland op 27mei in Laarne.

RoeselareBVB22-04-2012.pdf

Overwinning Valentijn Lauwers te Heverlee - Leuven

Heverlee overwinning_Valentijn_Lauwers_4_640x357
Vandaag gaan 155 renners van start in Heverlee. Dat is een wedstrijd die meetelt voor Juwelier Wim Ruelens Classics waarin na 6 wedstrijden Sam Van De Mieroop op een 3e plaats en Kenny Willems op een 6e plaats staat.

De wedstrijd vandaag wordt vooral bepaald door de stijle aankomststrook in de bekende Pakenstraat en voor de rest glooiende omloop met heel wat bochtwerk.
De eerste ronden rijdt een kopgroep van 5 renners weg met daarbij onze goed geklasseerde Kenny Willems. Ondanks het voortreffelijk afstoppingswerk van de 5 andere ploegmaten, wordt deze vlucht teniet gedaan. Direct nadien is het wel prijs. 19 renners zonderen zich af en eerstjaars Dieter Stuyck samen met Valentijn Lauwers vertegenwoordigen SVK. De voorsprong stijgt al snel boven de minuut en, "de winnaar zit vooraan".

In de laatste ronden wordt er nog serieus gekoerst waardoor nog 12 renners overschieten in de kopgroep. De sprint bergop wordt van ver ingezet en Valentijn kan vanuit een ideale positie iedereen al bij al gemakkelijk remonteren en rijdt, na de 2e plaats eerder deze week in Retie, naar zijn eerste overwinning van het seizoen.
Dieter werd met krampen 11e na een knappe wedstrijd.

Vandaag maakte Steeds Vooraan zijn naam weer helemaal waar! Hopelijk is dit de aanzet tot een mooie bloemenreeks.

Heverlee15-04-2012.pdf 

Tweede plaats in Retie voor Valentijn Lauwers

389698 404647842881254_100000081254643_1646156_2009274492_n_copy
In Retie gingen 131 renners van start voor 120km koers op een nat wegdek. SVK was vertegenwoordigt met 5 renners. Door de talloze premies lag het aanvangstempo heel hoog waardoor alle ontsnappingspogingen in de kiem gesmoord werden. Met nog 11 van de 20 ronden te gaan ontstaat een kopgroep van 7 renners met daarbij Valentijn voor SVK.

De voorsprong lijk al snel geruststellend, maar wanneer een achtervolgende groep met nog 35km te gaan snel nadert, gaat Valentijn er met Frederik Frison van Ovyta vandoor. Ze nemen een mooie voorsprong en gaan samen naar de eindmeet. Daar komt Valentijn enkele centimeters te kort om met bloemen huiswaarts te keren. Tom De Feyter weet nog een 19e plaats te bemachtigen en Nick De Landtsheer sluit de top-30 af.

Na de tweede plaats van Nico Thys in Oud-Heverlee klimt vandaag weer een SVK'er op het podium. Hopelijk volgende keer een stapje hoger!

Retie09-04-2012.pdf 

Interclub Nieuwelingen

Vandaag was voor de nieuwelingen van onze club hun eerste IC van het jaar. We werden in Borlo met zes renners verwacht. De volgende gasten waren geselecteerd. Onze 2 speerpunten Alfdan en Peter, outsiders Sven en Bodhy en tenslotte Sem en Robin vooral om ervaring op te doen. Zoals afgesproken waren onze renners er om 11.00 uur om na een korte briefing zich klaar te maken om te vertrekken rond 13.00 uur voor 66 km . Het zou een zware koers worden omdat de grote ronde van 24 km constant op en af ging en de wind ook een grote rol zou spelen, de dan nog 4 plaatselijke ronden (elk 10,5 km ) zouden ook niet van de poes zijn.

Na de verzet controle waren ze op van de zenuwen dan toch vertrokken. Na 2 km kregen we jammer genoeg te horen dat Sem de rol al moest lossen, met wagen nummer 13 hadden we toch een redelijk overzicht over de wedstrijd en waren we getuigen van de weerbaarheid die Sem toonde. Maar zo alleen tegen de wind is hard. Het ging snel want ook Robin en Bodhy moetsen lossen. Ook deze 2 lieten karakter zien en gaven zich niet zomaar gewonnen. Bodhy had 2 maal ketting problemen. Als we de grote ronde iets over halverwege waren moest spijtig genoeg ook Peter lossen die later zelf toegaf geen al te beste dag te hebben. Dit is natuurlijk menselijk alleen het moment was wat ongelukkig. Juist voor het ingaan van de plaatselijke ronden zagen we Sven steeds dichter komen bij onze wagen. Dit was natuurlijk geen goed teken maar na een paar aansporingen van Stef de mechanieker en mezelf reed Sven in zijn gekende stijl toch terug naar het pak, toen hij echter op 10 meter zat draaiden ze vol de wind in en brak de veer.

Nog 1 man in koers. Voor zover wij hadden kunnen volgen reed Alfdan zoals onze club naam luid STEEDS goed VOORAAN. Er waren verschillende valpartijen maar telkens werd Alfdan ervan gespaard. Tot de laatste halve ronde er weer een massale valpartij was en nu sloeg het noodlot wel toe en stak hij erbij.  2 man weg, een groep van een man of 15 erachter op 20 sec en daar achter 2 man, onze Alfdan met een andere renner de rest van het pak zat er vlak achter toen de andere renner lek reed en Alfdan alleen kwam te zitten. De  tweede groep kwam erbij en buiten de 2 vluchters kwam het grootste deel van de achtervolgers terug samen. Dan maar spurten voor de derde plaats. Normaal is dit een kolfje naar de hand van Alfdan maar na zo'n inspanning had ik er toch geen goed oog in. Alfdan deed het toch en werd knap ZESDE. Een zeer puike prestatie van Alfdan. Toch ben ik zeer tevreden over de prestatie van ELKE renner die vandaag de kleuren van de club verdedigd heeft. Ze lieten de kopjes niet hangen en reden voor wat ze waard waren. En daarvoor een dikke merci en proficiat voor elke renner. Pak die ervaring mee en probeer beter te doen op de volgende IC.
Patje de Ploegleider.

Meer artikelen...

Pagina 15 van 17

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud