Sam 4e in 'Kleine Scheldeprijs' Schoten, Valentijn 3e in Retie

Sam die maandag al met de bloemen huiswaarts keerde na de koers in Rekkem, was ook in de 'kleine Scheldeprijs' in zijn thuishaven Schoten de smaakmaker van de wedstrijd. Met 227 renners stonden ze aan de start voor een wedstrijd van 110km waar de sterke wind de wedstrijdbepalende factor werd. 
Van in de eerste ronde trok een 7-tal in de aanval. Sam was alert en sloot zijn wagonnetje aan. In het peloton hadden de ploegmakkers snel door dat het zijn dag kon worden en probeerden de grote hoop af te stoppen. De voorsprong steeg tot een kleine minuut en enkel een ander groepje van 8 renners kan de sprong naar voor nog maken.
 
In de laatste ronde komt het peloton nog gevaarlijk dichtbij en de kopgroep splitst in 2. Sam was 1 van de weinige vroege vluchters die zich in het eerste deel wist te handhaven. In een langerekte sprint op de beroemde Churchilllaan werd Sam nipt geklopt voor de 3e plaats, 4e dus. Een heel mooi resultaat, wel met een zuur randje omdat het podium zo dichtbij was.
Valentijn kwam nog als 22e over de meet gebold en de andere SVK'ers volgden niet veel verder.
 
Op The Cyclingsite werd nog een mooi interview van Sam gepubliceerd: Interview The Cyclingsite met Sam
 
Sam sprint schoten
 
 
 
 
In Retie kwamen op maandag 6 SVK'ers aan de start om 120km af te haspelen op een rondje waar de wind welig tierde. Valentijn tekende als enige present in de vroege, doch beslissende ontsnapping van 26 renners. De wedstrijd wordt zowel in het peloton, als in de kopgroep volledig uit elkaar gereden en Valentijn handhaaft zich goed voorin. In de sprint voor de overwinning wordt hij op enkele lengtes 3e. 
Tom De Feyter reed de wedstrijd uit in een achtervolgend groepje op de 31e plaats. De andere renners van SVK zaten iets verderop.
Valentijn 3e Retie
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud