Valentijn Lauwers zegeviert in Zelzate

Op de eerste echte lentedag van het jaar kwamen 106 renners aan de start in Zelzate. Ken De Fauw, Valentijn Lauwers en eerstejaars belofte Kevin Rasschaert verdedigden de kleuren van Steeds Vooraan.
 
Er werd snel gestart en de aanvalspogingen volgden elkaar in sneltempo op. Onze jongens staken meermaals hun neus aan het venster en als in de 5e van 22e af te leggen ronden een kopgroep van 16 wegrijdt, is Valentijn vertegenwoordigt. Als snel stijgt de voorsprong boven de minuut zodat het peloton uitgeteld wordt voor de overwinning. 
 
Vooraan begint de finale op 4 ronden van het einde. Desondanks valt de definitieve beslissing pas in de laatste ronde wanneer 3 renners ervandoor gaan. Valentijn kan de sprong naar de leiders nog net maken en zij mogen uitmaken wie met de bloemen huiswaarts keert.
Valentijn zet als eerste de sprint in en wint met ruim verschil voor Thomas Bracke en Kevin Verwaest. De andere SVK'ers Ken en Kevin kwamen in het peloton binnen en reden als extra training nog met de fiets naar huis. 
 
Voor Valentijn is het de 2e zege van seizoen!
 
130414-kvwKoers1.JPG.h380.JPG.568
® KOEN VAN WAESBERGHe
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud