Valentijn 2e na slijtageslag in Kalken-Laarne

In Kalken kwamen 146 renners aan de start voor 120km koers verdeeld over 20 rondjes met elke keer een flinke kasseistrook. Spek naar de bek van 2 steeds vooraaners, Kevin Rasschaert en Valentijn Lauwers. 
 
Tegenslag was er al in de eerste ronde voor onze eerstejaars Kevin die af te rekenen kreeg met een lekke band. Hij moest er vandaag noodgedwongen een kruis over maken zodat Valentijn de eer van de ploeg hoog diende houden. 
 
Zo gezegd zo gedaan, want als een groep van 30 renners zich half koers afscheurt van het uitgedunde peloton, sluit hij zijn wagonnetje net op tijd aan. Met nog 8 ronden te gaan gaat hij er alleen vandoor en na een 5-tal km krijgt hij het gezelschap van 10 andere renners. Zij vormen de uiteindelijke kopgroep en krijgen nog versterking van 4 renners. 
Met 15 naar de meet is iets teveel van het goede zodat Valentijn een aanval countert en Davy Descheemaker in het zog meekrijgt. Ze nemen net voldoende voorsprong en sprinten om de zege. Daarin haalt Davy het duidelijk voor onze SVK'er. 
Wederom de bevestiging dat zijn conditie top is! 
906735 4853554738841 1252737932 o 2

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud