2e plaats voor Valentijn na sterke ploegprestatie in Niel

In Niel scheen het zonnetje en de wind was de grote afwezige bij de inschrijving! Door het beperkt aantal koersen vandaag tekenden maar liefst 201 renners het wedstrijdblad. Daaronder een hele resem Steeds Vooraaners en het kleurde al snel rood/wit in de schermutselingen. 
Als halverwege wedstrijd een gevaarlijke kopgroep van 10 wegrijdt, is niemand van de ploeg vertegenwoordigt. SVK neemt haar verantwoordelijkheid en zet zich op kop van het peloton om het gaatje te dichten. Na een lange strijd wordt de kopgroep op twee ronden van het einde bij de lurven gevat. 
 
In de laatste ronde is het Valentijn die achter een duo van Ovyta springt. Het tempo ligt niet hoog genoeg en hij demarreert weg achter de rug van de ploegmakkers. Eentje daarvan kan aanpikken en neemt, volgens de regels van de ploegtactiek, niet meer over. In het peloton zijn het de ploegmaten die de boel onder controle proberen houden en daar vrij goed in slagen. 
 
In de sprint voor de overwinning wordt Valentijnop de licht hellende aankomst ruim geklopt door Joachim Vanreyten die zijn eerste zege van het seizoen boekt. Een fractie later plaatst Sam zich mooi als 5e en Benny als 8e van het peloton, goed voor een 7e en 10e plaats. De andere SVK'ers volgen niet veel later.
920674 249425238536626 1414207529 o
 
(foto van Mario Stalmans)
 
Een mooie wedstrijd waarin de ploeg haar waarde bevestigt en laat zien dat de uitslagen van de afgelopen weken geen toevalstreffers zijn!
 
 
 
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud