Prachtige ploegprestaties bekroond met een 1e, 2e en 3e plaats over 2 wedstrijddagen te Brasschaat

Naar jaarlijkse gewoonte staat het eerste weekend van augustus op zaterdag en zondag de wedstrijden in Brasschaat op het programma. Vorig jaar kwamen we er als ploeg heel sterk voor de dag met winst op zaterdag en twee 3e-plaatsen in totaal. Dit jaar beter doen was zo goed als onmogelijk, maar dat was in elk geval de ambitie!
 
1011707 431268376985857 362461465 n copy
 
Zaterdag kwamen 8 renners van SVK aan de start. Van bij het begin nemen zij het heft in handen en maken de koers hard. Het is dan ook niet verrassend dat bij de grote kopgroep 5 renners van Steeds Vooraan present tekenen. Eddy Van Acker kent vroeg in de wedstrijd pech op de kasseistrook met een lekke band en menig andere renners zullen hem volgen. Gelukkig blijven de andere SVK'ers hiervan bespaard en draaien zij de gashendel naar het einde van de wedstrijd nog wat meer open. 
Het is Sam die samen met een ijzersterke Jeroen Das iedereen het nakijken geeft op 5 ronden van het einde. Sam doet wat hij kan, maar tegen deze veelwinnaar was vandaag geen kruid gewassen zodat hij verdienstelijk als 2e eindigde. Valentijn liet tijdens de laatste ronde zijn metgezellen in de steek en snelde naar een 3e plaats. Iets later finishte Nick als 5e, Nico als 10e, Benny 17e en Ken De Fauw als 24e.
Sterk over de breedte, enkel de kers op de taart ontbreekt nog! 
 
Op zondag stond met 13 renners een nog groter aantal SVK'ers aan de start in Brasschaat. Net als gisteren bepaalde rood/wit het wedstrijdverloop met eerstejaars belofte Benny die samen met een kompaan de eerste ronden een 20-tal seconden voor het peloton bleven uitrijden. Nadien staken de andere renners hun kop ook nog aan het venster en uiteindelijk zijn het Leander, Nick en Valentijn die deel uitmaken van de definitieve ontsnapping van 11 die iets voor half koers wegrijden uit het peloton. Onder impuls van Valentijn ontstaat in de voorlaatste ronde een kopgroep van 3. 
In een millimetersprint haalt hij het voor Jef De Boek en Jeroen Das. Nick eindigt al in de vierde wedstrijd op rij 5e, Sam werd best of the rest met een 10e plaats kort gevolgd door een trio SVK'ers Benny, Leander en Steven respectievelijk op plaatsen 15, 16 en 17. Het sprintje van het overblijvende peloton voor de 21e plaats schreef Ken De Fauw op zijn naam. Een ander bewijs van het overwicht in deze wedstrijd is dat we met 7 renners bij de top-21 eindigen. "Kan het nog beter?", vragen wij ons af!
 
1147775 10201250556321497 149183714 o copy copy
Winst voor Valentijn na millimetersprint
 
Voor de beloften -en elitecategorie is het al de 23e podiumplaats van het seizoen en de 7e zege. Daarmee doen we nu al beter dan ons topseizoen 2012. Doe zo voort!
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud