Eerste pistemeeting meteen eerste overwinning voor Ken De Fauw

Op zaterdag 16 november stond, met de Memorial Dimitri De Fauw, de eerste pistemeeting voor Elites en U23 op het programma. Bij veel renners geldt dit als laatstste test voor de zesdaagse van Gent, maar voor onze jongens is het meteen een goede waardemeter voor de staat waarin de conditie verkeert. In het omnium kwamen Geoffrey Geysels, Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start.
Geoffrey en Valentijn betaalden nog wat leergeld terwijl Sam zich elk nummer meer voorin posteerde om met een 3e plaats in de puntenkoers te eindigen. 
 
1453508 1416154815285270 792380048 n
Foto: Rudy De Vylder
 
Nadien stond de ploegkoers op het programma. Daarin kwamen met Ken De Fauw, Nick De Landtsheer en weer Sam 3 SVK'ers aan de start. Ken De Fauw had zesdaagse-icoont Iljo Keisse aan zijn zijde en het was dan ook duidelijk wie hier torenhoog favoriet waren. 
Ken en Iljo zetten de anderen van meet af aan onder druk, wonnen de eerste tussensprint en namen niet veel later een bonusronde. Geen enkel koppel kon hen dit nadoen, dus zij waren voor half werdstrijd al vrij zeker van de overwinning. Toch toonde Ken nog even zijn snelle benen door met ruim verschil de laatste sprint op zijn naam te schrijven. Video Sprint
Nick, die tevens een van zijn laatste wedstrijden voor Steeds Vooraan betwist, nam de volle buit mee in tussensprint 3 en wist verder nog punten te sprokkelen om uiteindelijk op 1 punt van het podium te stranden.
Sam, die met een heel jong talent op pad was, eindigden nog verdienstelijk op de 6e plaats.
 
Proficiat met deze prachtige start van het pisteseizoen!
 
1467421 583810598334509 1876426828 n
Ken De Fauw met gelegenheidsploegmaat Iljo Keisse
Foto: Cannella Cycling
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud