Ken De Fauw pakt 2 op 2 op de piste

Op zondag 1 december stond de tweede meeting van het pisteseizoen op het programma. Het bestond zoals vorige keer uit een omnium voor elites/beloften en een ploegkoers voor de open categorie. 
 
In het omnium kwamen Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start. 26 renners schreven zich in zodat er in 2 reeksen gereden werden. Sam en Valentijn zaten in reeks 1 en eindigden 7e en 8e in het eerste onderdeel, de scratch. In de afvalling maakte Sam een inschattingsfout waardoor hij er snel uitging met een 11e plaats. Valentijn liet zich iets later verschalken en eindigde 7e. Sam moest de kleine finale rijden en spaarde daarin vooral zijn krachten voor de ploegkoers. Valentijn reed zich in de finale, puntenkoers, voor de eerste keer in de kijker door samen met 3 anderen een bonusronde te nemen en in de voorlaatste en laatste sprint respectievelijk 1 en 2 punten te pakken. Door deze punten werd hij 2e in de finale en schoof hij nog op in het klassement naar de 6e plaats.
 
Het tweede luik van deze meeting bestond dus uit de ploegkoers. Er schreven zich 13 ploegen van 2 renners in met onder hen 4 renners van SVK en 1 toekomstig renner. Met Ken De Fauw aan de zijde van Nicky Cocquyt hadden we meteen de topfavoriet in onze rangen. Ken omdat hij de eerste meeting wist te winnen en Nicky omdat hij uit de zesdaagse van Gent kwam. Daarnaast traden Nick De Landtsheer, Sam en Valentijn in koppel met nieuwkomer Ruben Van Raepenbusch aan de start. 
 
Tijdens de wedstrijd waren de krachtsverhoudingen al snel duidelijk. De Fauw- Cocquyt toonden zich de snelste in 4 van de 6 sprints en werden verder nog twee keer 2e. Ze kregen nog fel weerwerk van aanstormende talenten De Vylder- Van Beethoven die een ronde moesten nemen om te kunnen winnen. Achter deze twee koppels waren Nick met zijn kompaan duidelijk zeker van de 3e plaats door in elke sprint punten te nemen. Sam en zijn partner wisten 4 punten te sprokkelen terwijl Valentijn met Ruben er 2 voor hun rekening namen. 
Onderweg lag het tempo heel hoog waardoor enkele koppels verliesronden aan de broek kregen en anderen geen punten konden nemen. 
 
1473863 1443958179157833 278159311 n copy
 Foto's: Winnaars Ploegkoers Nicky Coquyt en Ken De Fauw 
 
De Fauw - Cocquyt wonnen met ruim verschil deze ploegkoers waardoor Ken een 100% winst behaald in zijn ploegkoersen dit seizoen. Nick werd afgescheiden 3e voor Sam die door een goede laatste sprint 4e werd terwijl Ruben en Valentijn iets verder op de 6e plaats te vinden waren.
 
Weeral een succesvolle meeting voor SVK!
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud