Tessa gelauwerd in Brasschaat

Tessa In Brasschaat werd Tessa gelauwerd op de gewoontegetrouwe kampioenenhuldiging van de gemeente.
 
 'Naar jaarlijkse traditie' gaat voor haar in dit geval echt wel op. Het was reeds de 6de keer op rij,  onafgebroken sinds 2008. "En met een 8ste plaats op het WK BMX op 5-jarige leeftijd had het zelfs nog een  jaartje vroeger gekund maar toen wisten we nog niet van het bestaan hiervan af. Zelf ben ik immers nooit  bepaald in aanmerking gekomen voor dergelijke vieringen", lacht papa Chris.
 
 Deze keer werd het terug iets meer dan alleen maar het ophalen van een trofeetje. Tessa behoorde tot 1  van de 4 genomineerden voor de uiteindelijke 'Trofee voor beloftevolle jongere' maar werd helaas niet  verkozen. Die eer viel te beurt aan de Belgische kampioen veldlopen bij de cadetten jongens. Tessa wist  deze trofee al wel eens te winnen in 2009 en schreef daar toen zelfs een heus stukje Brasschaatse geschiedenis mee als jongste winnaar ooit. Een record dat niet vlug zal gebroken worden. Dit had misschien weer gekund want het is nogmaar de vraag of een jongere er ooit al eens in geslaagd is deze trofee 2 x te winnen. Met winstkansen slechts om de 4 jaar en dit tot de leeftijd van 17 is dit niet zo evident. Maar het bleef dus bij een nominatie. Voor volgend jaar is haar kandidatuur echter nu alweer verzekerd!
 
Hopelijk brengt dit geen al te grote verwachtingen mee voor later. 'Het moet allemaal nog beginnen als het ooit al begint', weten ze samen daar thuis in Brasschaat heel nuchter.
 
De plechtigheid gebeurde opnieuw in aanwezigheid en onder het goedkeurend oog van bestuurslid Willy Van Hove die er ook een traditie van schijnt te willen maken. Hopelijk mag dit nog lang doorgaan!

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud