Winst voor jarige Nico Thys, ploegmaat Valentijn 3e

Jezelf bloemen cadeau doen op de dag van je verjaardag in je achtertuin zijn er niet veel gegeven. Voor de koers werd er nog om gelachen en het dan afwerken is grote klasse. 

8087 10151131732047700_234254108_n
Een kleine 50 renners stonden aan de start van de open koers in Brasschaat. Veel grote namen waaronder Guy Smet, Tom Vermeiren, Litouws kampioen Darius Dzervus en plaatselijk renner Jeroen Das die allen bewezen goed in vorm te zijn tekenden present.
Drie SVK'ers, Geoffrey, Nico en Valentijn lieten zich door al deze veelwinnaars niet uit hun lood slaan en trokken al van bij de start ten aanval. Met succes, want na de eerste ronde reden Valentijn en Nico vooruit samen met Jeroen Das die dit seizoen al goed was voor 7 overwinningen, maar toch geklopt werd door Kenny Willems in de sprint voor winst. Is het een voorteken?

Er werd goed rondgedraaid zodat de voorsprong al snel boven de minuut uitsteeg. Geoffrey had in het peloton de handen vol met het counteren van de tegenaanvallen, maar hij hield zijn werk voortreffelijk vol tot het einde om nog als 19e over de meet te bollen.

Vooraan ging het in sneltempo voort, de kasseistrook lag onze mannen duidelijk en hier liepen ze telkens veel tijd uit. Zo steeg de voorsprong tot boven de 3 minuten waardoor het nu zeker was dat de winnaar vooraan zat.

Met twee was het al bij al gemakkelijk om de concurrent schaakmat te zetten en na een steekspel de laatste ronde, kan Nico met een kleine bonus de laatste rechte lijn ingaan om met een bescheiden verschil te winnen. Valentijn wordt geklopt in de sprint voor de 2e plaats en krijgt de bronzen medaille.
Andermaal twee renners van het beloften en eliteteam van SVK op het podium. Het begint stilaan een (goede) gewoonte te worden..


Het SVK-team wenst Nico nog een gelukkige 23e verjaardag en een dikke proficiat met zijn eerste overwinning!

UitslagBrasschaat4augustus.pdf

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud