Sam Van De Mieroop 3e in omnium, Ken De Fauw en Kevin Rasschaert 3e in ploegkoers

Zondag 2 december werd op de wielerpiste VWEM te Gent een meeting gehouden voor beloften en elites. De inschrijvingen liepen vlot en 25 renners spelden hun rugnummer op. Onder hen 2 rood/wit-hemden Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer met 2 toekomstige SVK'ers Ken De Fauw en Kevin Rasschaert. 

Het deelnemersveld werd door zijn groot aantal in 2 reeksen opgedeeld die elks een scratch en afvalling moesten rijden. In de eerste reeks was het Ken De Fauw, vorige week nog aan het werk in de jeugdzesdaagse van Gent, die op indrukwekkende wijze zowel de scratch als de puntenkoers wist te winnen. Sam die ook in de eerste reeks startte moest niet veel onderdoen met in beide disciplines een 3e plaats. 
KenDFafvalling
(Foto: Ken De Fauw links nog in tenue van KSV Deerlijk op weg naar winst in de afvalling)

In de tweede reeks moesten Nick en Kevin de eer van de ploeg hoog houden en zij slaagden in hun opzet. Nick werd 3e in de scratch terwijl Kevin iets daarachter 5e werd en tijdens de afvalling respectievelijk 4e en 6e werden.

De finale, puntenkoers ,waarin al de besten van beide reeksen aan de start verschenen, moest beslissen wie met winst naar huis ging. Daarin kwam de regelmaat van Sam op hoog niveau naar boven zodat hij wederom als 3e finishte. Kevin ging als 6e Nick vooraf die 7e werd. Ken zat op enkele strategische momenten (voor de tussensprints) teveel ingesloten waardoor hij niet op zijn waarde geklopt werd en als 10e eindigde. 

Sam eindigt het omnium op een knappe 3e plaats, Ken 4e, Nick 5e en Kevin 8e. 

Deze resultaten werden tijdens de ploegkoers nog eens kracht bijgezet. Ken en Kevin vormden een koppel en werden met 11 punten 3e. Sam en Nick eindigden met 5 punten 5e. 

Resultaten waar de ploegleiding van begint te watertanden met het oog op seizoen 2013. Doe zo voort mannen!

Link uitslag omnium en ploegkoers

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud