Podiumplaatsen voor onze pistiers Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer in Duitse Büttgen

Afgelopen weekend maakten Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer de verplaatsing naar het Duitse Büttgen om deel te nemen aan een 2-daagse pistemeeting. En met succes!

Sam schreef zelf een mooi verslag:

"Met het Duitse woordenboekje in de hand richting Duitsland, wedstrijd ‘fahren’ in Büttgen. Twee dagen een omnium en een ploegkoers, ik was er samen met vaste ploegkoersmaat Nick De Landtsheer en een man die net 6 UIV daagsen van Gent en Zurich had gereden. Een man in vorm dus: Gert Jan Van Immerseel, samen met Barry Markus (prof bij Vancansoleil) DE te kloppen mannen !

Het begon allemaal mooi met een temporonde als schifting richting grote finale Gert-Jan won, ik werd 2e. In de andere reeks ging ook Nick vlot door als 4e. Met 24 werd de finale gereden, voor Nick is het al snel afgelopen met matriaalpech voor Gert-Jan en mezelf begint het dan nog maar pas. Wanneer ik me wat verder achterin de groep zet gaan 3 renners in de aanval, hierbij Gert-Jan en Barry Markus. Al snel ziet het er naar uit dat ze de winstronde gaan nemen want in het peloton valt het stil. Ze nemen de winstronde en daarna bleef het tamelijk gesloten en was het vooral spurten om de punten. Ik kwam aan een totaal van 10 punten en werd 6e omdat nog een renner rondreed en een ander eveneens 10 punten pakte maar zich beter plaatste in de laatste spurt. In de afsluitende ploegkoers zijn we bij de beste 3 die steeds afscheuren van de rest, maar verder dan plaats 3 kwamen we niet. De ploegkoers werd gewonnen door Markus-Van Immerseel.

Dag 2 startte met een nummer dat zowat een jaar of 7 jaar geleden moet zijn dat ik het reed, een positieve afvalling. Ik werd 9e en plaatste me dus voor de finale net als mijn andere collega’s. Deze keer trok Nick aan het langste eind ik werd 4e met 12 punten. Geen winstrondes deze keer dus was de hoofdbezigheid puntengesprokkel. In de ploegkoers werden we dit keer 2e al moet ik zeggen dat de winnaars van de dag voordien deze keer niet stratten.

In het totale omnium werden we 3 – 4 – 5, Nick 3e, ik 4de en Gert-Jan 5e. Volgend weekend weer in Gent, hopelijk weer een mooi resultaat zodat ik met een goede vorm en moraal richting BK kan trekken."
Bron: http://samvandemieroop.blog.com/
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud