Valentijn Lauwers wint in Wetteren

Aan de start van de wedstrijd in Wetteren stonden 240 renners. In dit pak zaten 7 steeds vooraaners die zich een voor een lieten opvallen. Eerst was het Valentijn die na 25km met 15 anderen de kat de bel aanbond. Ze bleven weg tot half koers, maar door een gebrekkige samenwerking werden ze ingelopen. Nadien ging Sam even voorop rijden met een plaatselijke renner, maar ook zij waren na een ronde eraan voor de moeite.
 
Serieuzer werd het toen Sam en Valentijn in volle finale achter eenzame koploper Sander Goddaert aangingen en al snel de kop overnamen. Het ging heel hard en Valentijn schoot uiteindelijk nog alleen over. Op 1,5km van de meet nadert het peloton heel dicht en een Michiel Dieleman kan de sprong nog maken. In het peloton zijn het de ploegmaten die voorbeeldig de controle behouden en alle andere counterpogingen de nek toewringen.
 
De sprint wordt van ver ingezet en Valentijn haalt het met een volle fietslengte op zijn kompaan. In het peloton weet Geoffrey zich nog als 7e te plaatsen, Sam als 16e en Benny Verbeke, in zijn eerste wedstrijd bij de beloften, mooi 38e. 
 
Overwinning Wetteren
 
Tijdens de wintermaanden is er duidelijk niet stil gezeten door onze renners en dat stemt een fiere ploegleiding zeer tevreden!
Up to the next, interclub Mol-Sluis!
 
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud