Valentijn Lauwers kroont zich tot Provinciaal Kampioen

10258842 10202372113798288 8481937351985082065 o 2
Gisteren stonden in heel Vlaanderen de provinciale kampioenschappen op het programma. Voor de Antwerpse beloften werd dit over 146km verreden in Pulle. Na een hard wedstrijd waar grote verschillen opgetekend werden, eindigde eerstejaars belofte Pauwel Verhulst voor SVK op een mooie 12e plaats. Benny Verbeke en Bram Rombouts eindigden een groepje verder op respectievelijk de 26e en 27e plaats.
 
 
In Vremde stond het Antwerps PK voor Elites zonder contract op de kalender. Daarin speelde Steeds Vooraan heel de wedstrijd een opvallende rol. De eerste ronden waren het vooral Dries Evers en Mattias Leukemans die het aanvalswerk op zich namen. De aanvallen kregen nooit veel ruimte tot Valentijn er met Kurt Geysen en Stef Van Zummeren vandoor gaat. De andere SVK'ers sparen kracht noch moeite om het peloton af te stoppen. Met resultaat echter, want de voorsprong blijft een hele wedstrijd onoverbrugbaar rond de 20" hangen. 
In een spannende sprint voor de provinciale titel haalt Valentijn het met een lengte voor Kurt Geysen en Stef Van Zummeren. In de pelotonsprint mengt Sam zich ook nog succesvol en vervolledigt de top-10 met een mooie 10e stek. Een pluim voor de hele ploeg die eindelijk het succes boeken dat ze verdienen!
 
 
10284851 10203132773375747 9002577029775422284 o 

Michael Delbaen wint na lange ontsnapping

Michael Delbaen is dit jaar heel sterk op dreef. Het bewijs daarvan zijn de regelmatige dichte uitslagen met niet in het minst een overwinning om het seizoen te openen. Hij volgde het voorbeeld van Peter Bulcke en won zijn 2e koers van het seizoen op de dag van de Arbeid. Na een duo-aanval van om en bij de 60km maakte hij het met groot verschil af in de sprint. 
 
Hier hebben we het laatste nog niet van gezien, proficiat!
 
 
Michael Delbaen wint in Ramsel
 

Peter Bulcke pakt 2e zegeruiker van het seizoen

Peter Bulcke die de afgelopen weken met een 5e en 9e plaats in respectievelijk Duffel en Tielt dichte ereplaatsen verzamelde, won op 21 april met overmacht de massasprint in Wetteren. Na zijn winst in het clubkampioenschap, ook al in een massasprint, staat zijn teller dus al op 2.
Dikke proficiat en doe zo voort!
 
 
Peter wint in Wetteren
 
 

Tessa gelauwerd in Brasschaat

Tessa In Brasschaat werd Tessa gelauwerd op de gewoontegetrouwe kampioenenhuldiging van de gemeente.
 
 'Naar jaarlijkse traditie' gaat voor haar in dit geval echt wel op. Het was reeds de 6de keer op rij,  onafgebroken sinds 2008. "En met een 8ste plaats op het WK BMX op 5-jarige leeftijd had het zelfs nog een  jaartje vroeger gekund maar toen wisten we nog niet van het bestaan hiervan af. Zelf ben ik immers nooit  bepaald in aanmerking gekomen voor dergelijke vieringen", lacht papa Chris.
 
 Deze keer werd het terug iets meer dan alleen maar het ophalen van een trofeetje. Tessa behoorde tot 1  van de 4 genomineerden voor de uiteindelijke 'Trofee voor beloftevolle jongere' maar werd helaas niet  verkozen. Die eer viel te beurt aan de Belgische kampioen veldlopen bij de cadetten jongens. Tessa wist  deze trofee al wel eens te winnen in 2009 en schreef daar toen zelfs een heus stukje Brasschaatse geschiedenis mee als jongste winnaar ooit. Een record dat niet vlug zal gebroken worden. Dit had misschien weer gekund want het is nogmaar de vraag of een jongere er ooit al eens in geslaagd is deze trofee 2 x te winnen. Met winstkansen slechts om de 4 jaar en dit tot de leeftijd van 17 is dit niet zo evident. Maar het bleef dus bij een nominatie. Voor volgend jaar is haar kandidatuur echter nu alweer verzekerd!
 
Hopelijk brengt dit geen al te grote verwachtingen mee voor later. 'Het moet allemaal nog beginnen als het ooit al begint', weten ze samen daar thuis in Brasschaat heel nuchter.
 
De plechtigheid gebeurde opnieuw in aanwezigheid en onder het goedkeurend oog van bestuurslid Willy Van Hove die er ook een traditie van schijnt te willen maken. Hopelijk mag dit nog lang doorgaan!

Hattrick voor SVK in openingsweekend

Afgelopen weekend stonden in Wiekevorst de clubkampioenschappen op het programma. De wielerploegen Dijlespurters, Heist Zuiderkempen, RABC en Steeds Vooraan mobiliseerden alle renners om te strijden voor de titel van clubkampioen. 
Met de wedstrijden voor Nieuwelingen, Junioren en Beloften/Elites/Masters stonden in totaal 3 wedstrijden op het programma. 
Vooraf werd al druk gespeculeerd over de conditie van de renners en de SVK'ers hadden deze winter duidelijk niet stil gezeten. 
 
Bij de nieuwelingen domineerde Steeds Vooraan het wedstrijdbeeld van start tot finish. Michael Delbaen was outstanding en won voor een andere steeds vooraaner Stef Amelinckx zodat we al meteen goud en zilver in onze rangen hadden.
 
De junioren animeerden de koers met vele ontsnappingspogingen, maar reden een opmerkelijk slimme wedstrijd en het was Peter Bulcke die het uiteindelijk in de sprint met duidelijk verschil haalde van ploegmaat Frederic Mintjens. 
 
Peter wint CK
Peter Bulcke wint voor Frederic Mintjens (foto met dank aan Staf Kempenaers)
 
De lat werd door onze jeugd heel hoog gelegd. Zo wisten de Beloften en Elites wat hen te doen stond. Winnen! Een fel bevochten wedstrijd eindigde andermaal op een sprint waarin Valentijn Lauwers het laken naar zich toe trok. 
1939654 611481852253348 1198693098 o
Valentijn Lauwers wint bij de beloften/elites (foto met dank aan Staf Kempenaers)
 
Het wielerseizoen is met een score van 3 op 3 geweldig op gang geschoten. Dit is ongetwijfeld de voorbode voor een prachtig 2014. Proficiat aan alle renners voor de geweldige prestaties!
 

Meer artikelen...

Pagina 4 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud