Ploegvoorstelling seizoen 2014

Groot en klein was paraat op zondag 16 februari voor de Ploegvoorstelling bij onze gastheer TOYOTA Garage Willy, Duffelsesteenweg 144 te 2550 Kontich.

Na het verdelen van de nieuwe kleding en de nodige formaliteiten was het tijd voor de persfoto´s van de verschillende ploegen en de individuele Kampioenen.

Ploegfoto 2014

Nadien volgde er een kort interview (ze dienden nog een training van 160km af te werken) met Valentijn Lauwers, .Sam Van de Mieroop en Gerben Peersman over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen

Gerben is na 5 jaar onderbreking wegens studies, terug om er samen met de anderen een mooi seizoen van te maken.

Nieuw was, dat dit alles in aanwezigheid gebeurde van alle sponsors, zodat die ook eens “hun” renners (89 in totaal)in vol ornaat konden zien.

Hierna konden de sponsors en aanwezige pers genieten van een lunch, met tussen de soep en de pattaten door een panelgesprek met Freddy Helsen (ex-pistier & ex-bonscoach) François Aernouts en Frans Mintjens (ex-wielrenners).

En dan blijkt dat we nog steeds veel kunnen leren van deze “oude” krakken.

Op 23 februari gaat het Wielerseizoen dan écht van start met het Clubkampioenschap, en hopelijk zijn we dan vertrokken voor een fantastisch jaar!

 

Tessa Zwaenepoel Vlaams Kampioene Piste

Eind januari stonden op de piste te Gent de Vlaamse Kampioenschappen voor aspiranten op het programma. Bij de 13-jarigen kwam Tessa Zwaenepoel als favoriete aan de start. 
Een verslagje van de meeting:
"Voorgaande meeting diende Tessa nog een flinke valpartij te ervaren met gelukkig slechts schaafwonden tot gevolg. Deze keer was er te Gent een meer 'happy end' weggelegd voor haar. Na het debacle van vorig jaar tijdens het Vlaams Kampioenschap piste (laattijdig opgemerkte foutieve uitslag) werd Tessa deze keer, niet zonder enig revanche gevoel, met glans de Vlaamse titel toegekend bij de meisjes 13 jaar.
IMG 2082
Na eerder twee maal in BMX en ook huidig kampioene veldrijden te zijn , werd dit dus al haar vierde Vlaamse kampioenstitel."
 
Tessa is een groot voorbeeld voor alle andere jongeren en daar mogen we heel trots op zijn. Proficiat!

Tessa Zwaenepoel pakt Brons op BK veldrijden voor aspiranten

Afgelopen weekend stond het Belgisch Kampioenschap cyclocross voor aspiranten op het programma. In deze categorie verdedigde Tessa bij de meisjes de kleuren van SVK. Een verslagje van de entourage:
 
"Zondag reed Tessa in Putte bij Mechelen het B.K. veldrijden bij de aspiranten meisjes. Omdat zij de vorige vier veldritten waar ze aan deelnam allen gewonnen had, inclusief het Vlaams kampioenschap, ging zij voor velen van start als dé favoriete.
 
Alles goed voorbereid, goed getraind en verzorgd, prima verkend, materiaal in orde. Het plaatje klopte perfect, tot aan ... de start.
Van dan af bleek al gauw dat elke wedstrijd eerst dient gereden te worden.
Een wat gevaarlijke schuiver van het achterwiel al in de eerste bocht nog op de verharde weg. Een val net voor haar van iemand in de eerste bocht van het veld. Kort daarop zelf een stuurfout maken. En wat later maar nog steeds in de eerste ronde kwamen de balkjes er aan. Wat het sterke punt had moeten worden deed haar uiteindelijk helemaal de das om. Net toen zij weer haar fiets wilde opspringen werd ze, al half in de lucht hangend, hard aangereden door de latere winnares. Die had er voor gekozen de 'omleiding' (chicken run) te nemen met als gevolg dat Tessa half over haar vehikel kwam te hangen in plaats van er op!
Van toen af werd het de feiten achterna hollen.
 
Als derde eindigend op 18 seconden van de winnaar en 5 seconden van een tweede plaats was aanvankelijk een ontgoocheling. De dag had er zeker mooier uit kunnen zien. Wie echter sterk genoeg is in hoofd en benen kan kleine tegenslagen als deze vaak nog rechtzetten. Maar daarvoor is er nog wat werk aan de winkel.
IMG 1973
Foto: podium BK aspiranten meisjes 12 jaar
Voor het tweede jaar op rij werd het dus brons. Een nieuwe kans ligt misschien volgend jaar te wachten, met of zonder balkjes."
 
Spijtig van de gemiste kans, maar evenwel een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan. Een medaille wegkapen op een kampioenschap is nooit evident!

Ken De Fauw pakt 2 op 2 op de piste

Op zondag 1 december stond de tweede meeting van het pisteseizoen op het programma. Het bestond zoals vorige keer uit een omnium voor elites/beloften en een ploegkoers voor de open categorie. 
 
In het omnium kwamen Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start. 26 renners schreven zich in zodat er in 2 reeksen gereden werden. Sam en Valentijn zaten in reeks 1 en eindigden 7e en 8e in het eerste onderdeel, de scratch. In de afvalling maakte Sam een inschattingsfout waardoor hij er snel uitging met een 11e plaats. Valentijn liet zich iets later verschalken en eindigde 7e. Sam moest de kleine finale rijden en spaarde daarin vooral zijn krachten voor de ploegkoers. Valentijn reed zich in de finale, puntenkoers, voor de eerste keer in de kijker door samen met 3 anderen een bonusronde te nemen en in de voorlaatste en laatste sprint respectievelijk 1 en 2 punten te pakken. Door deze punten werd hij 2e in de finale en schoof hij nog op in het klassement naar de 6e plaats.
 
Het tweede luik van deze meeting bestond dus uit de ploegkoers. Er schreven zich 13 ploegen van 2 renners in met onder hen 4 renners van SVK en 1 toekomstig renner. Met Ken De Fauw aan de zijde van Nicky Cocquyt hadden we meteen de topfavoriet in onze rangen. Ken omdat hij de eerste meeting wist te winnen en Nicky omdat hij uit de zesdaagse van Gent kwam. Daarnaast traden Nick De Landtsheer, Sam en Valentijn in koppel met nieuwkomer Ruben Van Raepenbusch aan de start. 
 
Tijdens de wedstrijd waren de krachtsverhoudingen al snel duidelijk. De Fauw- Cocquyt toonden zich de snelste in 4 van de 6 sprints en werden verder nog twee keer 2e. Ze kregen nog fel weerwerk van aanstormende talenten De Vylder- Van Beethoven die een ronde moesten nemen om te kunnen winnen. Achter deze twee koppels waren Nick met zijn kompaan duidelijk zeker van de 3e plaats door in elke sprint punten te nemen. Sam en zijn partner wisten 4 punten te sprokkelen terwijl Valentijn met Ruben er 2 voor hun rekening namen. 
Onderweg lag het tempo heel hoog waardoor enkele koppels verliesronden aan de broek kregen en anderen geen punten konden nemen. 
 
1473863 1443958179157833 278159311 n copy
 Foto's: Winnaars Ploegkoers Nicky Coquyt en Ken De Fauw 
 
De Fauw - Cocquyt wonnen met ruim verschil deze ploegkoers waardoor Ken een 100% winst behaald in zijn ploegkoersen dit seizoen. Nick werd afgescheiden 3e voor Sam die door een goede laatste sprint 4e werd terwijl Ruben en Valentijn iets verder op de 6e plaats te vinden waren.
 
Weeral een succesvolle meeting voor SVK!
 

Eerste pistemeeting meteen eerste overwinning voor Ken De Fauw

Op zaterdag 16 november stond, met de Memorial Dimitri De Fauw, de eerste pistemeeting voor Elites en U23 op het programma. Bij veel renners geldt dit als laatstste test voor de zesdaagse van Gent, maar voor onze jongens is het meteen een goede waardemeter voor de staat waarin de conditie verkeert. In het omnium kwamen Geoffrey Geysels, Sam Van de Mieroop en Valentijn Lauwers aan de start.
Geoffrey en Valentijn betaalden nog wat leergeld terwijl Sam zich elk nummer meer voorin posteerde om met een 3e plaats in de puntenkoers te eindigen. 
 
1453508 1416154815285270 792380048 n
Foto: Rudy De Vylder
 
Nadien stond de ploegkoers op het programma. Daarin kwamen met Ken De Fauw, Nick De Landtsheer en weer Sam 3 SVK'ers aan de start. Ken De Fauw had zesdaagse-icoont Iljo Keisse aan zijn zijde en het was dan ook duidelijk wie hier torenhoog favoriet waren. 
Ken en Iljo zetten de anderen van meet af aan onder druk, wonnen de eerste tussensprint en namen niet veel later een bonusronde. Geen enkel koppel kon hen dit nadoen, dus zij waren voor half werdstrijd al vrij zeker van de overwinning. Toch toonde Ken nog even zijn snelle benen door met ruim verschil de laatste sprint op zijn naam te schrijven. Video Sprint
Nick, die tevens een van zijn laatste wedstrijden voor Steeds Vooraan betwist, nam de volle buit mee in tussensprint 3 en wist verder nog punten te sprokkelen om uiteindelijk op 1 punt van het podium te stranden.
Sam, die met een heel jong talent op pad was, eindigden nog verdienstelijk op de 6e plaats.
 
Proficiat met deze prachtige start van het pisteseizoen!
 
1467421 583810598334509 1876426828 n
Ken De Fauw met gelegenheidsploegmaat Iljo Keisse
Foto: Cannella Cycling
 

Meer artikelen...

Pagina 5 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud