Prachtige ploegprestaties bekroond met een 1e, 2e en 3e plaats over 2 wedstrijddagen te Brasschaat

Naar jaarlijkse gewoonte staat het eerste weekend van augustus op zaterdag en zondag de wedstrijden in Brasschaat op het programma. Vorig jaar kwamen we er als ploeg heel sterk voor de dag met winst op zaterdag en twee 3e-plaatsen in totaal. Dit jaar beter doen was zo goed als onmogelijk, maar dat was in elk geval de ambitie!
 
1011707 431268376985857 362461465 n copy
 
Zaterdag kwamen 8 renners van SVK aan de start. Van bij het begin nemen zij het heft in handen en maken de koers hard. Het is dan ook niet verrassend dat bij de grote kopgroep 5 renners van Steeds Vooraan present tekenen. Eddy Van Acker kent vroeg in de wedstrijd pech op de kasseistrook met een lekke band en menig andere renners zullen hem volgen. Gelukkig blijven de andere SVK'ers hiervan bespaard en draaien zij de gashendel naar het einde van de wedstrijd nog wat meer open. 
Het is Sam die samen met een ijzersterke Jeroen Das iedereen het nakijken geeft op 5 ronden van het einde. Sam doet wat hij kan, maar tegen deze veelwinnaar was vandaag geen kruid gewassen zodat hij verdienstelijk als 2e eindigde. Valentijn liet tijdens de laatste ronde zijn metgezellen in de steek en snelde naar een 3e plaats. Iets later finishte Nick als 5e, Nico als 10e, Benny 17e en Ken De Fauw als 24e.
Sterk over de breedte, enkel de kers op de taart ontbreekt nog! 
 
Op zondag stond met 13 renners een nog groter aantal SVK'ers aan de start in Brasschaat. Net als gisteren bepaalde rood/wit het wedstrijdverloop met eerstejaars belofte Benny die samen met een kompaan de eerste ronden een 20-tal seconden voor het peloton bleven uitrijden. Nadien staken de andere renners hun kop ook nog aan het venster en uiteindelijk zijn het Leander, Nick en Valentijn die deel uitmaken van de definitieve ontsnapping van 11 die iets voor half koers wegrijden uit het peloton. Onder impuls van Valentijn ontstaat in de voorlaatste ronde een kopgroep van 3. 
In een millimetersprint haalt hij het voor Jef De Boek en Jeroen Das. Nick eindigt al in de vierde wedstrijd op rij 5e, Sam werd best of the rest met een 10e plaats kort gevolgd door een trio SVK'ers Benny, Leander en Steven respectievelijk op plaatsen 15, 16 en 17. Het sprintje van het overblijvende peloton voor de 21e plaats schreef Ken De Fauw op zijn naam. Een ander bewijs van het overwicht in deze wedstrijd is dat we met 7 renners bij de top-21 eindigen. "Kan het nog beter?", vragen wij ons af!
 
1147775 10201250556321497 149183714 o copy copy
Winst voor Valentijn na millimetersprint
 
Voor de beloften -en elitecategorie is het al de 23e podiumplaats van het seizoen en de 7e zege. Daarmee doen we nu al beter dan ons topseizoen 2012. Doe zo voort!
 

Nick De Landtsheer en Benny Verbeke winnen Dernycriterium Kontich

Op Zondag 7 juli nam een hele delegatie SVK'ers deel aan het dernycriterium in Kontich. Er werden twee reeksen gereden en dat was spek naar de bek van onze behendige sprinterstypes. Een van onze pistiers Nick De Landtsheer won reeks 2 en Benny Verbeke verbaasde door de eerste reeks op zijn naam te schrijven voor nog een snelle man van Kontich, Geoffrey Geysels!
 
Dit allemaal voor het oog van de sponsors en het thuispubliek. Het SVK-bestuur is trots!
 
1013069 10153127559685727 315754652 n
 
Winnaar reeks 2: Nick De Landtsheer
 
 
 
1072225 10201110500820936 949314259 o
 
Podium reeks 1: Benny Verbeke (midden), Geoffrey Geysels (links)
 
 

Tessa Zwaenepoel Belgisch Kampioene Mountainbike

Op 29 juni 2013 stond in Paal het het Belgisch Kampioenschap MTB voor de categorie miniemen en aspiranten op het menu.
Onze 12-jarige aspirante Tessa Zwaenepoel, die begin dit jaar al Belgisch Kampioene werd op de piste, bewees haar allround-capaciteiten door op het technische parcours in Paal de tegenstand op afstand te rijden en zo verdiend haar 3e Belgische titel op zak te steken. 
 
Tessa Zwaenepoel BK MTB 2013
Podium BK MTB te Paal
 
Bericht van de thuisbasis van Tessa eind juni:
"Vorig weekend reed Tessa haar zevende mountainbike wedstrijd dit seizoen.  De eerste zes had ze allen gewonnen maar vorige week verloor ze en werd tweede.
Geen pech, niks mee gemoeid, een ander gewoon beter. Geen probleem, een goede zaak zelfs maar een wat ongelukkig moment dat twijfels bracht amper één week voor het B.K.
 
Eén dag na het afsluiten van de lagere school evenwel, werd ze in Paal gisteren Belgisch Kampioene mountainbike! Op een zwaar klimmend en technisch parcours, een kolfje naar haar hand, kon ze de wedstrijd van meet af aan controleren en won met comfortabele voorsprong.
Dat ze haar beste MTB-wedstrijd ooit reed bewijst haar plaats tussen de jongens. Met een vertrek voor de meisjes achteraan en pas enkele seconden na dat van de jongens eindigde ze op een zevende plaats in totaal.
 
We zijn zeer blij met deze titel. Na BMX en ook al dit jaar de piste, is MTB nu de derde wielerdiscipline waarin Tessa BK wordt in toch wel sterk uiteenlopende nummers.
Wat nu nog volgt weer is twee weken de moeilijke switch naar het Europees kampioenschap BMX Dessel, want dat is heel andere koek."
 
Een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan! 
 

Nick 2e en Sam 3e in Beigem-Grimbergen

Met Benny, Sam en Nick stonden in Beigem-Grimbergen 3 renners van Steeds Vooraan aan de start. Sam reed te Grimbergen in mei al eens een zilveren plek zodat hij de smaak hier al te pakken heeft.
Na een geanimeerde wedstrijd met veel ontsnappingspogingen kan Nick en Sam in een klein groepje wegrijden. Ronde na ronde wordt deze aangedikt om in de finale weer terug wat uitgedunt te geraken. Het wordt een sprint voor winst waarin een oppermachtige Tom Vermeiren het haalt voor Nick (2e) en Sam (3e). Onze eerstejaarsbelofte Benny graaide als 30e nog net een prijs mee zodat het in de breedte weer een succes werd voor de ploeg.
 
Het is altijd mooi om 2 pionnen op het podium te hebben, maar ook altijd een beetje zuur als het op plaatsen 2 en 3 is. Met deze prestaties mogen we absoluut niet klagen en de ploegleiding beseft dan ook in wat een luxesituatie we verkeren!
 
Het is al een fantastisch jaar geweest waarbij aan elke topuitslag eerst veel ploegspel aan vooraf gaat. Proficiat aan alle renners!
 
 
1015614 666392306708929 1882218994 o
 
Foto: Lindsy Beirnaert

Sam op zucht van winst in eigen Kontich

Op vrijdagavond 31 mei organiseert Steeds Vooraan naar jaarlijkse gewoonte een koers in Kontich. Net als vorig jaar kwamen veel renners van de eigen ploeg aan de start. Het was uiteindelijk Sam die weer met de goede vlucht mee weg was en in de laatste ronde zelf aan de haal ging voor de overwinning. Vijf renners kwamen terug aansluiten en in een heel langerekte sprint moest hij de duimen leggen tegen Tom Oerlemans.
 
Hij beschrijft het zelf als een gemiste kans, spijtig! Maar toch heel mooi 2e voor eigen volk. Tom De Feyter, Ken de Fauw en Benny Verbeke wisten zich met respectievelijk een 23e, 24e en 25e plaats in de top-30 te plaatsen.
 
 
8906792754 c7dfba3b40 o
 
 

Meer artikelen...

Pagina 6 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud