Pauwel Verhulst 6e op het Belgisch kampioenschap Junioren

Pauwel Verhulst bewees met een overwinning en vele dichte ereplaatsen dat hij de laatste tijd goed op dreef was. Als enige SVK'er werd hij geslecteerd voor het BK in Tervuren. 
Hij reed een zeer attente wedstrijd en bij het ingaan van de slotronde maakt hij met enkele anderen de sprong naar de leiders zodat een kopgroep van 15 ontstaat. Daaruit ontsnappen 2 renners die de titel onderling bevechten. Na een chaotische slotkilometer waarin de wedstrijd nog een tijd werd geneutraliseerd ging hij naar een sprint met als inzet de bronzen medaille. 
Hij kwam er heel dichtbij en eindigde op een indrukwekkende 6e plaats. Een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan!
 
Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, uitslag en foto's raadpleeg The Cyclingsite
 
 

Podiumbeest Sam wint 2e wedstrijd in Waasmunster

Sam Van de Mieroop liet zich vorige week opvallen door 4 keer in 4 wedstrijden op het podium te eindigen. In Schoten, Kapelle Op Den Bos en Grimbergen eindigde hij telkens verdienstelijk op de 2e plaats terwijl hij deze podiumreeks in Waasmunster met de kers op de taart wist af te sluiten!
Naast de andere ploegmaten die het ploegspel voortreffelijk speelden, was het vooral ploegmakker Nick De Landtsheer die in deze mooie reeks telkens een belangrijke rol speelde. Zo zien we het graag!
 
Sam wint in Waasmunster
 

Tweede en derde plaats in 'Vaartkoers' te Schoten

In de wedstrijd met 'Open categorie' te Schoten kwamen een 10-tal SVK'ers aan de start. Van bij het begin kleurden zij de wedstrijd en als in 2 schuifjes een kopgroep van 8 gevormd wordt, zijn Sam, Nick en Valentijn van de partij. In het peloton zijn het de andere ploegmaten die de boel lam leggen zodat de voorsprong tot ruim 2 minuten oploopt.
 
Voorin wordt de finale vroeg geopend en het zijn Sam en de winnaar van vorig jaar, Jeroen Das, die in de laatste ronde iedereen het nakijken geven. In de sprint voor de overwinning moet Sam de duimen leggen voor Das. Valentijn schudt nog een sterke laatste km uit de benen en finisht als 3e iets voor het groepje van Nick die 5e eindigt.
In de pelotonsprint is het Leander die nipt geklopt wordt door Guy Smet en zo 10e eindigt, vlak voor een sterk opzettende Geoffrey die 12e wordt.
Andermaal een sterke teamprestatie, proficiat!
 
image1
 

Pauwel Verhulst behaalt tweede zege in Zwijndrecht

Onze junior Pauwel Verhulst die het jaar al winnend begon in eigen Kontich, liet op Hemelvaartsdag zijn 2e overwinning van het seizoen optekenen in Zwijndrecht. Na een sterke ploegprestatie ging hij er op enkele ronden van het einde aan de haal met een andere renner.
 
Mede door het voortreffelijk afstoppingswerk van de ploegmakkers bleven ze het peloton voor en hij maakte het met overmacht af in de sprint. Uitslag Zwijndrecht
Proficiat aan het succesteam!
 
pauwelVerhulst
 
(Foto: Sharon Van Linter)
 

2e plaats voor Valentijn na sterke ploegprestatie in Niel

In Niel scheen het zonnetje en de wind was de grote afwezige bij de inschrijving! Door het beperkt aantal koersen vandaag tekenden maar liefst 201 renners het wedstrijdblad. Daaronder een hele resem Steeds Vooraaners en het kleurde al snel rood/wit in de schermutselingen. 
Als halverwege wedstrijd een gevaarlijke kopgroep van 10 wegrijdt, is niemand van de ploeg vertegenwoordigt. SVK neemt haar verantwoordelijkheid en zet zich op kop van het peloton om het gaatje te dichten. Na een lange strijd wordt de kopgroep op twee ronden van het einde bij de lurven gevat. 
 
In de laatste ronde is het Valentijn die achter een duo van Ovyta springt. Het tempo ligt niet hoog genoeg en hij demarreert weg achter de rug van de ploegmakkers. Eentje daarvan kan aanpikken en neemt, volgens de regels van de ploegtactiek, niet meer over. In het peloton zijn het de ploegmaten die de boel onder controle proberen houden en daar vrij goed in slagen. 
 
In de sprint voor de overwinning wordt Valentijnop de licht hellende aankomst ruim geklopt door Joachim Vanreyten die zijn eerste zege van het seizoen boekt. Een fractie later plaatst Sam zich mooi als 5e en Benny als 8e van het peloton, goed voor een 7e en 10e plaats. De andere SVK'ers volgen niet veel later.
920674 249425238536626 1414207529 o
 
(foto van Mario Stalmans)
 
Een mooie wedstrijd waarin de ploeg haar waarde bevestigt en laat zien dat de uitslagen van de afgelopen weken geen toevalstreffers zijn!
 
 
 
 

Meer artikelen...

Pagina 7 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud