Valentijn 2e na slijtageslag in Kalken-Laarne

In Kalken kwamen 146 renners aan de start voor 120km koers verdeeld over 20 rondjes met elke keer een flinke kasseistrook. Spek naar de bek van 2 steeds vooraaners, Kevin Rasschaert en Valentijn Lauwers. 
 
Tegenslag was er al in de eerste ronde voor onze eerstejaars Kevin die af te rekenen kreeg met een lekke band. Hij moest er vandaag noodgedwongen een kruis over maken zodat Valentijn de eer van de ploeg hoog diende houden. 
 
Zo gezegd zo gedaan, want als een groep van 30 renners zich half koers afscheurt van het uitgedunde peloton, sluit hij zijn wagonnetje net op tijd aan. Met nog 8 ronden te gaan gaat hij er alleen vandoor en na een 5-tal km krijgt hij het gezelschap van 10 andere renners. Zij vormen de uiteindelijke kopgroep en krijgen nog versterking van 4 renners. 
Met 15 naar de meet is iets teveel van het goede zodat Valentijn een aanval countert en Davy Descheemaker in het zog meekrijgt. Ze nemen net voldoende voorsprong en sprinten om de zege. Daarin haalt Davy het duidelijk voor onze SVK'er. 
Wederom de bevestiging dat zijn conditie top is! 
906735 4853554738841 1252737932 o 2

Valentijn Lauwers zegeviert in Zelzate

Op de eerste echte lentedag van het jaar kwamen 106 renners aan de start in Zelzate. Ken De Fauw, Valentijn Lauwers en eerstejaars belofte Kevin Rasschaert verdedigden de kleuren van Steeds Vooraan.
 
Er werd snel gestart en de aanvalspogingen volgden elkaar in sneltempo op. Onze jongens staken meermaals hun neus aan het venster en als in de 5e van 22e af te leggen ronden een kopgroep van 16 wegrijdt, is Valentijn vertegenwoordigt. Als snel stijgt de voorsprong boven de minuut zodat het peloton uitgeteld wordt voor de overwinning. 
 
Vooraan begint de finale op 4 ronden van het einde. Desondanks valt de definitieve beslissing pas in de laatste ronde wanneer 3 renners ervandoor gaan. Valentijn kan de sprong naar de leiders nog net maken en zij mogen uitmaken wie met de bloemen huiswaarts keert.
Valentijn zet als eerste de sprint in en wint met ruim verschil voor Thomas Bracke en Kevin Verwaest. De andere SVK'ers Ken en Kevin kwamen in het peloton binnen en reden als extra training nog met de fiets naar huis. 
 
Voor Valentijn is het de 2e zege van seizoen!
 
130414-kvwKoers1.JPG.h380.JPG.568
® KOEN VAN WAESBERGHe
 

Sam Van de Mieroop 3e in Pittem

Eén SVK'er heeft zijn doorbraak deze week helemaal gemaakt. Als een renner over een heel seizoen deze uitslagen laat optekenen, dan mag hij bij de top gerekend worden. Laat staan ze in 1 week te behalen!
 
Op maandag stond Sam in Rekkem voor het eerst ooit op het hoogste schavotje, in eigen Schoten werd het net geen podium met een 4e plaats en vandaag stond in Pittem een beloftenwedstrijd op het programma.
 
Samen met ploegmaat Nick De Landstheer gaf hij er van bij de start serieus van katoen. Als Sam met 5 voorop geraakt, dikt de groep de volgende ronden aan tot een ruime kopgroep van 25 renners.
In de finale reed hij weer met een 6-tal weg. In de slotkilometer zit hij in de tang van 2 renners uit de opleidingsploeg van OPQS en moet zijn sprint te vroeg inzetten en wordt zo 3e.
 
Weer een prachtige podiumplaats waar met wat meer meeval zelfs meer in zat. Proficiat en doe zo verder!
 
904667 10151404587786033 2421417 o
 

Sam 4e in 'Kleine Scheldeprijs' Schoten, Valentijn 3e in Retie

Sam die maandag al met de bloemen huiswaarts keerde na de koers in Rekkem, was ook in de 'kleine Scheldeprijs' in zijn thuishaven Schoten de smaakmaker van de wedstrijd. Met 227 renners stonden ze aan de start voor een wedstrijd van 110km waar de sterke wind de wedstrijdbepalende factor werd. 
Van in de eerste ronde trok een 7-tal in de aanval. Sam was alert en sloot zijn wagonnetje aan. In het peloton hadden de ploegmakkers snel door dat het zijn dag kon worden en probeerden de grote hoop af te stoppen. De voorsprong steeg tot een kleine minuut en enkel een ander groepje van 8 renners kan de sprong naar voor nog maken.
 
In de laatste ronde komt het peloton nog gevaarlijk dichtbij en de kopgroep splitst in 2. Sam was 1 van de weinige vroege vluchters die zich in het eerste deel wist te handhaven. In een langerekte sprint op de beroemde Churchilllaan werd Sam nipt geklopt voor de 3e plaats, 4e dus. Een heel mooi resultaat, wel met een zuur randje omdat het podium zo dichtbij was.
Valentijn kwam nog als 22e over de meet gebold en de andere SVK'ers volgden niet veel verder.
 
Op The Cyclingsite werd nog een mooi interview van Sam gepubliceerd: Interview The Cyclingsite met Sam
 
Sam sprint schoten
 
 
 
 
In Retie kwamen op maandag 6 SVK'ers aan de start om 120km af te haspelen op een rondje waar de wind welig tierde. Valentijn tekende als enige present in de vroege, doch beslissende ontsnapping van 26 renners. De wedstrijd wordt zowel in het peloton, als in de kopgroep volledig uit elkaar gereden en Valentijn handhaaft zich goed voorin. In de sprint voor de overwinning wordt hij op enkele lengtes 3e. 
Tom De Feyter reed de wedstrijd uit in een achtervolgend groepje op de 31e plaats. De andere renners van SVK zaten iets verderop.
Valentijn 3e Retie
 

Sam wint zijn eerste wedstrijd in Rekkem

Sam Van de Mieroop stond samen met zijn vast trainingsmaatje en ploegmaat Nick De Landtsheer aan de start in het West-Vlaamse Rekkem-Paradijs. Een mooiere plaats kan je niet vinden om  op een paasmaandag van start te gaan en als een kopgroep van 11 renners het hazepad kiezen, zijn Nick en Sam bij de pinken.
Het komt tot een sprint waarin Sam de snelste is en de bloemen mee naar huis mag nemen. Nick werd ook nog sterk 4e zodat Steeds Vooraan zijn naam vandaag helemaal waar maakt! 
 
Met de 'kleine Scheldeprijs' in Schoten staat voor Sam aanstaande woensdag een thuiswedstrijd op het programma die hij met rood heeft aangeduid. Nu hij in de 'winning mood' aan de start zal staan, moet hij tot mooie dingen in staat zijn!
 
De fiere ploegleiding is alvast heel trots op Sam die wij als voorbeeld zien voor alle andere renners!
 
539145 10151543568703841 307850386 n
 
 
Verslag op the cyclingsite: www.cyclingsite.be/samvdmwintinrekkem

Meer artikelen...

Pagina 8 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud