Valentijn Lauwers wint in Wetteren

Aan de start van de wedstrijd in Wetteren stonden 240 renners. In dit pak zaten 7 steeds vooraaners die zich een voor een lieten opvallen. Eerst was het Valentijn die na 25km met 15 anderen de kat de bel aanbond. Ze bleven weg tot half koers, maar door een gebrekkige samenwerking werden ze ingelopen. Nadien ging Sam even voorop rijden met een plaatselijke renner, maar ook zij waren na een ronde eraan voor de moeite.
 
Serieuzer werd het toen Sam en Valentijn in volle finale achter eenzame koploper Sander Goddaert aangingen en al snel de kop overnamen. Het ging heel hard en Valentijn schoot uiteindelijk nog alleen over. Op 1,5km van de meet nadert het peloton heel dicht en een Michiel Dieleman kan de sprong nog maken. In het peloton zijn het de ploegmaten die voorbeeldig de controle behouden en alle andere counterpogingen de nek toewringen.
 
De sprint wordt van ver ingezet en Valentijn haalt het met een volle fietslengte op zijn kompaan. In het peloton weet Geoffrey zich nog als 7e te plaatsen, Sam als 16e en Benny Verbeke, in zijn eerste wedstrijd bij de beloften, mooi 38e. 
 
Overwinning Wetteren
 
Tijdens de wintermaanden is er duidelijk niet stil gezeten door onze renners en dat stemt een fiere ploegleiding zeer tevreden!
Up to the next, interclub Mol-Sluis!
 
 

Pauwel Verhulst wint clubkampioenschap Junioren

Met het clubkampioenschap in "eigen" Kontich - Waarloos stond de eerste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen weekend op het programma. Bij de junioren scheurde zich al snel een kopgroep af met Pauwel Verhulst en Janic Vluymans van SVK. Deze laatste moest de eerste laten gaan vanwege een spierblessure zodat Pauwel voor de moeilijke opgeve stond om het alleen af te werken.
 
Hij toonde zich tijdens het verdere verloop van de wedstrijd echter oppermachtig en maakte het met lengten verschil af in de sprint. Een mooie overwinning die hem meteen ook de titel van clubkampioen oplevert! 
 
De sprint van het achtervolgend groepje werd ook nog gewonnen door Sven Van Laer voor Frederic Mintjens, allemaal SVK'rs. 
Deze resultaten zijn veelbelovend voor de komende wedstrijden!
 
Winst Pauwel CK
 
 

Zilver op BK ploegenachtervolging

Onze pisteploeg met Ken De Fauw, Kevin Rasschaert, Nick De Landtsheer en Sam Van De Mieroop heeft een prachtige zilveren medaille behaald op het Belgisch Kampioenschap ploegenachtervolging. Daarmee sluiten ze een succesvol pisteseizoen met een absolute topprestatie af.
Proficiat mannen!

BK Ploegenachtervolging_LDSL1989B© MEGAFOTO


BK PLOEGENACHTERVOLGING_ELITE_en_U23_LDSL2019© MEGAFOTO


Podiumplaatsen voor onze pistiers Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer in Duitse Büttgen

Afgelopen weekend maakten Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer de verplaatsing naar het Duitse Büttgen om deel te nemen aan een 2-daagse pistemeeting. En met succes!

Sam schreef zelf een mooi verslag:

"Met het Duitse woordenboekje in de hand richting Duitsland, wedstrijd ‘fahren’ in Büttgen. Twee dagen een omnium en een ploegkoers, ik was er samen met vaste ploegkoersmaat Nick De Landtsheer en een man die net 6 UIV daagsen van Gent en Zurich had gereden. Een man in vorm dus: Gert Jan Van Immerseel, samen met Barry Markus (prof bij Vancansoleil) DE te kloppen mannen !

Het begon allemaal mooi met een temporonde als schifting richting grote finale Gert-Jan won, ik werd 2e. In de andere reeks ging ook Nick vlot door als 4e. Met 24 werd de finale gereden, voor Nick is het al snel afgelopen met matriaalpech voor Gert-Jan en mezelf begint het dan nog maar pas. Wanneer ik me wat verder achterin de groep zet gaan 3 renners in de aanval, hierbij Gert-Jan en Barry Markus. Al snel ziet het er naar uit dat ze de winstronde gaan nemen want in het peloton valt het stil. Ze nemen de winstronde en daarna bleef het tamelijk gesloten en was het vooral spurten om de punten. Ik kwam aan een totaal van 10 punten en werd 6e omdat nog een renner rondreed en een ander eveneens 10 punten pakte maar zich beter plaatste in de laatste spurt. In de afsluitende ploegkoers zijn we bij de beste 3 die steeds afscheuren van de rest, maar verder dan plaats 3 kwamen we niet. De ploegkoers werd gewonnen door Markus-Van Immerseel.

Dag 2 startte met een nummer dat zowat een jaar of 7 jaar geleden moet zijn dat ik het reed, een positieve afvalling. Ik werd 9e en plaatste me dus voor de finale net als mijn andere collega’s. Deze keer trok Nick aan het langste eind ik werd 4e met 12 punten. Geen winstrondes deze keer dus was de hoofdbezigheid puntengesprokkel. In de ploegkoers werden we dit keer 2e al moet ik zeggen dat de winnaars van de dag voordien deze keer niet stratten.

In het totale omnium werden we 3 – 4 – 5, Nick 3e, ik 4de en Gert-Jan 5e. Volgend weekend weer in Gent, hopelijk weer een mooi resultaat zodat ik met een goede vorm en moraal richting BK kan trekken."
Bron: http://samvandemieroop.blog.com/
 

Sam Van De Mieroop 3e in omnium, Ken De Fauw en Kevin Rasschaert 3e in ploegkoers

Zondag 2 december werd op de wielerpiste VWEM te Gent een meeting gehouden voor beloften en elites. De inschrijvingen liepen vlot en 25 renners spelden hun rugnummer op. Onder hen 2 rood/wit-hemden Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer met 2 toekomstige SVK'ers Ken De Fauw en Kevin Rasschaert. 

Het deelnemersveld werd door zijn groot aantal in 2 reeksen opgedeeld die elks een scratch en afvalling moesten rijden. In de eerste reeks was het Ken De Fauw, vorige week nog aan het werk in de jeugdzesdaagse van Gent, die op indrukwekkende wijze zowel de scratch als de puntenkoers wist te winnen. Sam die ook in de eerste reeks startte moest niet veel onderdoen met in beide disciplines een 3e plaats. 
KenDFafvalling
(Foto: Ken De Fauw links nog in tenue van KSV Deerlijk op weg naar winst in de afvalling)

In de tweede reeks moesten Nick en Kevin de eer van de ploeg hoog houden en zij slaagden in hun opzet. Nick werd 3e in de scratch terwijl Kevin iets daarachter 5e werd en tijdens de afvalling respectievelijk 4e en 6e werden.

De finale, puntenkoers ,waarin al de besten van beide reeksen aan de start verschenen, moest beslissen wie met winst naar huis ging. Daarin kwam de regelmaat van Sam op hoog niveau naar boven zodat hij wederom als 3e finishte. Kevin ging als 6e Nick vooraf die 7e werd. Ken zat op enkele strategische momenten (voor de tussensprints) teveel ingesloten waardoor hij niet op zijn waarde geklopt werd en als 10e eindigde. 

Sam eindigt het omnium op een knappe 3e plaats, Ken 4e, Nick 5e en Kevin 8e. 

Deze resultaten werden tijdens de ploegkoers nog eens kracht bijgezet. Ken en Kevin vormden een koppel en werden met 11 punten 3e. Sam en Nick eindigden met 5 punten 5e. 

Resultaten waar de ploegleiding van begint te watertanden met het oog op seizoen 2013. Doe zo voort mannen!

Link uitslag omnium en ploegkoers

Meer artikelen...

Pagina 9 van 19

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud